Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Dragan Miljanić

Humanitárius hétfők az újvidéki strandon

2020.07.27
14:23
2020.07.27
16:11
Forrás
Pannon RTV
Minden hétfőn jótékonysági akciókat szerveznek a ritka és súlyos betegségben szenvedő fiatal újvidékiek megsegítésére. A humanitárius hétfő akciót a fürdőidényben az újvidéki strandon szervezik meg.

Ilyenkor ingyenes a belépő, a látogatók pedig saját lehetőségeik szerinti adományt tehetnek a dobozba.

Pannon RTV/Dragan Miljanić

A humanitárius hétfő ötlete Újvidék polgármesterétől származott, és ez a hetedik idény, amióta megszervezik. A ritka betegségek kezelése jelentős kiadásokkal jár, és ily módon is próbál a város segíteni a szülőkön. Most hétfőn Saša Ivankovićnak gyűjtöttek, aki autizmusban és epilepsziában szenved. Sandra Ivanković Saša édesanyja a fia betegségével kapcsolatban elmondta: „Az autizmus nagyon összetett, ez az egyik legsúlyosabb rendellenesség a pszichiátria területén. Sajnos el kell, hogy mondjam, hogy az autizmus mellé általában egyéb kapcsolódó diagnózisok is jönnek. Szerencsénk volt a szerencsétlenségünkben, hogy Újvidék város nagy támogatást nyújt, szolgáltatásokat és egyéb dolgokat, az elmúlt 5-6 évben.”

Pannon RTV/Dragan Miljanić

A súlyos betegségben szenvedő gyerekek gyakran folyamatos felügyeletet igényelnek. Ezt a feladatot sok esetben maguk a szülők látják el, ami miatt nem tudnak dolgozni.

Eddig több mint 150 fiatal újvidéki számára gyűjtöttek hétfőnként a Strandon.

Jelena Budimčić, segédigazgató, Városi Kertészet Közvállalat: „Minden hétfő az elmúlt hat fürdőidényben, ez már a hetedik, valakinek volt szánva, és ezek mindig sikeres akciók voltak. Minden hétfőn összegyűlik elég pénz minden egyén számára, kivéve mikor rossz idő van. Ilyen esetben sem maradnak a számukra szükséges segítség nélkül. Ilyen esetekben a következő hétfőn megismételjük a pénzgyűjtést az adott személy számára.”

Az ilyen jellegű segítségre szoruló városiak a Városi Kertészethez fordulhatnak. Kérelmeiket átadhatják a Strand pénztáránál, vagy elküldhetik e-mailen.

Újvidék
jótékonykodás

Most

17:30, Frissítve: 17:37

Vince-napi jóslat a Telecskai-dombokon

Bajsán is összegyűltek a borászok, hogy Vince-nap alkalmából vesszőt vágjanak, és megjósolják, hogy milyen lesz az idei év szőlőtermése a Telecskai-dombságon. A szőlőtermesztők errefelé is jó termésre számítanak.
17:24, Frissítve: 19:34

Vince-napi Borfesztivál és Borkóstoló Temerinben

Rossz bor nincs, csak jó, jobb és legjobb – tartja a mondás. Ezt Temerinben is hangsúlyozták. Sokak örömére a Temerini Kertbarátkörnek idén sikerült megrendeznie a nagy népszerűségnek örvendő Vince-napi Nemzetközi Borfesztivált és Borkóstolót.
16:24, Frissítve: 16:36

Meghalt Aki Rahimovski

A hír, hogy énekesük 67 éves korában elhunyt, a Parni Valjak egykori jugoszláv, majd horvát rockegyüttes közösségi oldalán jelent meg hivatalosan.
16:04, Frissítve: 16:33

Díjazták az év legjobb szerbiai edzőit

23. alkalommal adták át a szabadkai Yu Eco RTV szervezésében a múlt év legjobb szerbiai edzőinek járó sportdíjakat. Az egybegyűlteknek Pintér József, a médiaház igazgatója köszönte meg a szerbiai sport nemzetközi hírnevének öregbítését.

Népszerű

Rendőrök lepték el Horgost

Rendőrök lepték el ma reggel Horgost. Feltételezhetően azt az eltűnt férfit keresik, akinek múlt hétvégén veszhetett nyoma a településen.