Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Dragan Miljanić

Humanitárius hétfők az újvidéki strandon

2020-07-27
14:23
2020-07-27
16:11
Forrás
Pannon RTV
Minden hétfőn jótékonysági akciókat szerveznek a ritka és súlyos betegségben szenvedő fiatal újvidékiek megsegítésére. A humanitárius hétfő akciót a fürdőidényben az újvidéki strandon szervezik meg.

Ilyenkor ingyenes a belépő, a látogatók pedig saját lehetőségeik szerinti adományt tehetnek a dobozba.

A humanitárius hétfő ötlete Újvidék polgármesterétől származott, és ez a hetedik idény, amióta megszervezik. A ritka betegségek kezelése jelentős kiadásokkal jár, és ily módon is próbál a város segíteni a szülőkön. Most hétfőn Saša Ivankovićnak gyűjtöttek, aki autizmusban és epilepsziában szenved. Sandra Ivanković Saša édesanyja a fia betegségével kapcsolatban elmondta: „Az autizmus nagyon összetett, ez az egyik legsúlyosabb rendellenesség a pszichiátria területén. Sajnos el kell, hogy mondjam, hogy az autizmus mellé általában egyéb kapcsolódó diagnózisok is jönnek. Szerencsénk volt a szerencsétlenségünkben, hogy Újvidék város nagy támogatást nyújt, szolgáltatásokat és egyéb dolgokat, az elmúlt 5-6 évben.”

A súlyos betegségben szenvedő gyerekek gyakran folyamatos felügyeletet igényelnek. Ezt a feladatot sok esetben maguk a szülők látják el, ami miatt nem tudnak dolgozni.

Eddig több mint 150 fiatal újvidéki számára gyűjtöttek hétfőnként a Strandon.

Jelena Budimčić, segédigazgató, Városi Kertészet Közvállalat: „Minden hétfő az elmúlt hat fürdőidényben, ez már a hetedik, valakinek volt szánva, és ezek mindig sikeres akciók voltak. Minden hétfőn összegyűlik elég pénz minden egyén számára, kivéve mikor rossz idő van. Ilyen esetben sem maradnak a számukra szükséges segítség nélkül. Ilyen esetekben a következő hétfőn megismételjük a pénzgyűjtést az adott személy számára.”

Az ilyen jellegű segítségre szoruló városiak a Városi Kertészethez fordulhatnak. Kérelmeiket átadhatják a Strand pénztáránál, vagy elküldhetik e-mailen.

Újvidék
jótékonykodás

Most

09:16, Frissítve: 09:25

Lángokban áll Kis-Amazónia

530 négyzetkilométernyi mocsaras vidék vált a lángok martalékává az argentínai Paraná-folyó torkolatvidékén, amelyet Kis-Amazóniaként is emlegetnek.

Népszerű

Ítéletidő Bácskában

Szabadkát nem sokkal 20 óra előtt érte el a vihar. Egyes helyi közösségekben nagy mennyiségű jég esett.