Ugrás a tartalomra
MondoCON jelmez
Pannon RTV/Vörös Gábor

Így nézett ki a téli MondoCON a Hungexpón

2018-01-17
19:31
2018-01-17
20:07
Forrás
Pannon RTV
Első ízben rendezték meg a Star Wars jelmezversenyt, amelyet a filmbeli karakterek bőrébe bújó cosplayerek számára rendeztek. A zsűriben volt a Szerbiából érkezett Isidora Vlasak "Ferasha" is.

Rohamosztagosok a Csillagok Háborújából, Roxford növendékei a Harry Potterből, vagy épp Zatanna a DC-képregények univerzumából: velük és még sok más érdekes jelmezbe bújt fiatallal és idősebb rajongóval találkozhattak azok, akik január 13-án kilátogattak a Hungexpóra Budapesten.

Vörös Gábor

"Korábban valóban karácsony előtt volt rendezvényünk Animekarácsony néven, de most a jobb időbeni eloszlás és a látogatóink visszajelzései alapján döntöttünk a januári időpont mellett" - nyilatkozta Szekeres András Márk, a MondoCON főszervezője korábban a Pannon Rádió "Ugorjunk Át!" Című műsorában.

A japán animációs filmek, azaz az animék rajongói, a sci-fi őrültek és a jelmezesek, másnéven cosplayerek és a videójátékok kedvelői a hideg és barátságtalan időjárás ellenére is jól érezték magukat.

Első ízben rendezték meg a Star Wars jelmezversenyt, amelyet a filmbeli karakterek bőrébe bújó cosplayerek számára rendeztek. Egyikük Újhelyi Rebeka "Reikocakes" elmondta, hogy Padme Amidala
királynői jelmezét kézzel készítette varrógép nélkül és közel fél évig dolgozott rajta. A fejdíszéhez 8 méternyi göngysort használt fel. E kategóriában egyébként ő lett a győztes.

A zsűriben a Szerbiából érkezett Isidora Vlasak "Ferasha" is értékelte a versenyek jelentkezőit. A Pannon Rádió munkatársának elmondta: igencsak szemrevaló volt a színpadra felvonuló cosplayerek garmadája, és nehéz volt győztest választani.

MondoCON jelmez

Legközelebb április 7. és 8.-án lesz MondoCON úgyszintén a Hungexpón, ahol nemzetközi cosplayverseny is indul majd.

MondoCON jelmez
MondoCON
Hungexpo

Most

15:10

A Zijin Mining átvette a bori rézbányát

A bori rézbánya ma hivatalosan is a kínai Zijin Mining csoport kezébe került 63 százalékos részesedéssel. A tulajdonos elsődleges célja az új bányákba történő beruházás és a bori rézbánya fejlesztése.
14:07, Frissítve: 14:22

Fontos megelőzni a trichinellózis-fertőzést

Javában tart a disznóvágások ideje. Azonban nem árt óvatosnak lenni a házi vágásoknál és még a piacon vásárolt húsokkal is a trichina-fertőzés veszélye miatt. Fontos a hús ellenőrzése.

Népszerű

Pannon friss hír

Csődöt jelentett a Vojvodinaput vállalat

Csődöt hirdetett ki a nagybecskereki bíróság az útépítéssel foglalkozó Vojvodinaput vállalatban. A csődeljárás idén októberben indult - közölte a végzés indoklásában Ljiljana Popov, csődbíró.