Ugrás a tartalomra
MondoCON jelmez
Pannon RTV/Vörös Gábor

Így nézett ki a téli MondoCON a Hungexpón

2018-01-17
19:31
2018-01-17
20:07
Forrás
Pannon RTV
Első ízben rendezték meg a Star Wars jelmezversenyt, amelyet a filmbeli karakterek bőrébe bújó cosplayerek számára rendeztek. A zsűriben volt a Szerbiából érkezett Isidora Vlasak "Ferasha" is.

Rohamosztagosok a Csillagok Háborújából, Roxford növendékei a Harry Potterből, vagy épp Zatanna a DC-képregények univerzumából: velük és még sok más érdekes jelmezbe bújt fiatallal és idősebb rajongóval találkozhattak azok, akik január 13-án kilátogattak a Hungexpóra Budapesten.

Vörös Gábor

"Korábban valóban karácsony előtt volt rendezvényünk Animekarácsony néven, de most a jobb időbeni eloszlás és a látogatóink visszajelzései alapján döntöttünk a januári időpont mellett" - nyilatkozta Szekeres András Márk, a MondoCON főszervezője korábban a Pannon Rádió "Ugorjunk Át!" Című műsorában.

A japán animációs filmek, azaz az animék rajongói, a sci-fi őrültek és a jelmezesek, másnéven cosplayerek és a videójátékok kedvelői a hideg és barátságtalan időjárás ellenére is jól érezték magukat.

Első ízben rendezték meg a Star Wars jelmezversenyt, amelyet a filmbeli karakterek bőrébe bújó cosplayerek számára rendeztek. Egyikük Újhelyi Rebeka "Reikocakes" elmondta, hogy Padme Amidala
királynői jelmezét kézzel készítette varrógép nélkül és közel fél évig dolgozott rajta. A fejdíszéhez 8 méternyi göngysort használt fel. E kategóriában egyébként ő lett a győztes.

A zsűriben a Szerbiából érkezett Isidora Vlasak "Ferasha" is értékelte a versenyek jelentkezőit. A Pannon Rádió munkatársának elmondta: igencsak szemrevaló volt a színpadra felvonuló cosplayerek garmadája, és nehéz volt győztest választani.

MondoCON jelmez

Legközelebb április 7. és 8.-án lesz MondoCON úgyszintén a Hungexpón, ahol nemzetközi cosplayverseny is indul majd.

MondoCON jelmez
MondoCON
Hungexpo

Most

13:28, Frissítve: 13:54

Vučić: Itt kell tartanunk az ápolónőket

2022 végéig a belgrádi Gyermekklinika új épületet kap - jelentette be a szerb elnök. Arra számít, hogy jelentős béremelés lesz az egészségügyben dolgozók, főleg az ápolónők számára.
11:56, Frissítve: 12:47

Legyél te is hős!

Az elsősegély világnapja alkalmából “Legyél te is hős!” címmel a Magyarkanizsai Egészségház bemutatót tartott a városháza előtti parkban. Az akción 48 középiskolás diák vett részt.
10:48, Frissítve: 11:50

Reneszánszát éli a fotózás Törökbecsén

Parkban pihenő nyugdíjasok, fürdőző gyerek, fagyizó édesanya és csemetéje, nyári délutáni szundikálás. Néhány pillanatkép a Törökbecseiek arca című fotókiállításról a Művelődési Ház képtárában.

Népszerű

Királyi esküvő Belgrádban

Örök hűséget fogadott egymásnak Sándor szerb trónörökös fia, Fülöp Karađorđević és Danica, a neves szerb festőművész, Milan Marinković leánya.
Holdfogyatkozás fázisai

Egyedülálló holdfogyatkozás pénteken este

Az évszázad leghosszabb, 103 perces teljes holdfogyatkozása lesz pénteken, a Mars pedig 15 éve nem volt ilyen közel a Földhöz, mint ezekben a napokban. Európából is megfigyelhető lesz.