Ugrás a tartalomra
MondoCON jelmez
Pannon RTV/Vörös Gábor

Így nézett ki a téli MondoCON a Hungexpón

2018-01-17
19:31
2018-01-17
20:07
Forrás
Pannon RTV
Első ízben rendezték meg a Star Wars jelmezversenyt, amelyet a filmbeli karakterek bőrébe bújó cosplayerek számára rendeztek. A zsűriben volt a Szerbiából érkezett Isidora Vlasak "Ferasha" is.

Rohamosztagosok a Csillagok Háborújából, Roxford növendékei a Harry Potterből, vagy épp Zatanna a DC-képregények univerzumából: velük és még sok más érdekes jelmezbe bújt fiatallal és idősebb rajongóval találkozhattak azok, akik január 13-án kilátogattak a Hungexpóra Budapesten.

Vörös Gábor

"Korábban valóban karácsony előtt volt rendezvényünk Animekarácsony néven, de most a jobb időbeni eloszlás és a látogatóink visszajelzései alapján döntöttünk a januári időpont mellett" - nyilatkozta Szekeres András Márk, a MondoCON főszervezője korábban a Pannon Rádió "Ugorjunk Át!" Című műsorában.

A japán animációs filmek, azaz az animék rajongói, a sci-fi őrültek és a jelmezesek, másnéven cosplayerek és a videójátékok kedvelői a hideg és barátságtalan időjárás ellenére is jól érezték magukat.

Első ízben rendezték meg a Star Wars jelmezversenyt, amelyet a filmbeli karakterek bőrébe bújó cosplayerek számára rendeztek. Egyikük Újhelyi Rebeka "Reikocakes" elmondta, hogy Padme Amidala
királynői jelmezét kézzel készítette varrógép nélkül és közel fél évig dolgozott rajta. A fejdíszéhez 8 méternyi göngysort használt fel. E kategóriában egyébként ő lett a győztes.

A zsűriben a Szerbiából érkezett Isidora Vlasak "Ferasha" is értékelte a versenyek jelentkezőit. A Pannon Rádió munkatársának elmondta: igencsak szemrevaló volt a színpadra felvonuló cosplayerek garmadája, és nehéz volt győztest választani.

MondoCON jelmez

Legközelebb április 7. és 8.-án lesz MondoCON úgyszintén a Hungexpón, ahol nemzetközi cosplayverseny is indul majd.

MondoCON jelmez
MondoCON
Hungexpo

Most

00:50, Frissítve: 00:56

Magyarországra megérkeztek a viharok

Nyugat felől elérte Magyarországot a hidegfront, melyet sűrű villámlások közepette viharos szél és gyors lehűlés kísért. Több megyére kiadták a figyelmeztetést.
00:28, Frissítve: 00:35

Narancssárga riasztás péntekre

Pénteken reggel Szerbia északi és nyugati vidékeit markáns hidegfront éri el, amely a nap folyamán az egész országra kiterjed - figyelmeztetett a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet.
22:22, Frissítve: 22:56

A horvátok rommá verték Argentínát

Horvátország 3:0-ra legyőzte Argentínát a labdarúgó-világbajnokság D-csoportjának rangadóján, így a négy évvel ezelőtt döntőt játszó dél-amerikai csapat két mérkőzés után egy ponttal áll.
21:29, Frissítve: 21:37

Nagyon komolyan romlik a föld minősége

Az elsivatagosodást bemutató világatlasz új kiadása szerint a népességnövekedés és a fogyasztási szokások változása minden korábbinál nagyobb nyomást gyakorolnak a Föld természeti erőforrásaira.
20:34, Frissítve: 20:42

Indul a Vajdaság Vizei regatta

Már május elején beteltek a helyek a jubiláris 10. Vajdaság Vizei regattára, amelyet június 22-e és július 1-je között tartanak meg.
20:15, Frissítve: 20:24

Aranyérmes a magyar férfi kardcsapat

A magyar férfi kardcsapat aranyérmet nyert az újvidéki Európa-bajnokság csütörtöki zárónapján, miután a fináléban 45-33-ra legyőzte az olasz együttest.
19:05

Đoković a bolgár Dimitrovot verte

Novak Đoković megnyerte nyolcaddöntős mérkőzését is az angliai Queensben megrendezett füves pályás tenisztornán, miután két szettben legyőzte a bolgár Grigor Dimitrovot.

Népszerű

Királyi esküvő Belgrádban

Örök hűséget fogadott egymásnak Sándor szerb trónörökös fia, Fülöp Karađorđević és Danica, a neves szerb festőművész, Milan Marinković leánya.
tiszavirág

Virágzik a Tisza

Egy nem várt intenzitású előrajzással kedden délután a Tisza magyarkanizsai szakaszán megkezdődött a tiszavirágzás.