Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Bodzsoni Péter

Ilyen volt a Vajdasági piknik

2023.05.24
19:54
2023.05.24
20:41
Forrás
Pannon RTV
A Vajdasági Baráti Egyesület idén is megrendezte a Vajdasági pikniket. Az esemény Budapesttől nem messze, az Etyek melletti Diana és Zoltán horgásztó és pihenőparkban kapott helyet.

Jó időben piknikezhettek a vajdasági barátok a magyarországi Etyek közelében. Simon Vilmos, a Vajdasági Baráti Egyesület elnöke a kezdetek óta részt vesz a szervezésben. „A nyolcadik Vajdasági piknik ez immár. Egy szép és nemes hagyományt folytatunk, igazi békebeli hangulat. Körülbelül 340 embert várunk, ennyien regisztráltak. Mindenki mindig hoz több embert, akkor lehet többen is leszünk ma. Egy nagyon nagy területet megtöltöttünk, mindenhol rotyognak a bográcsok, száll a füst, sokan grilleznek, úgyhogy a legnépszerűbb ételek ma is a különböző bográcsosok és a különböző grillek lesznek" - mondta a főszervező.

A Vajdasági piknik egy jó találkozási pontnak is bizonyul, ahol régi ismerősökkel lehet összefutni. Így történt ez Balázs Attilával is, aki családjával már '92 óta Magyarországon él, de fontos számára a vajdasági kapcsolatok ápolása.

A horgászás és a bográcsozás mellett a gyerekek sem unatkoztak, ugyanis a napsütötte pikniken egy kézművessarkot is kialakítottak. A szervezett programokon kívül ezúttal is a barátkozáson, a kapcsolatok erősítésén volt a fő hangsúly a Magyarországon élő vajdaságiak körében egyre népszerűbb rendezvényen.

Vajdasági piknik

Most

13:21, Frissítve: 13:31

Július elsejétől drágul a cigaretta Szerbiában

Ez lesz a második áremelés idén és valószínűleg a szokásos 10 dinárral drágul majd. A drágulás oka a 2020 végén elfogadott jövedéki naptár, amely szerint 2025-ig minden január és július elején 1,5 dinárral emelik a cigaretta utáni külön jövedéki adót
08:49

Narancssárga riasztás van érvényben egész Vajdaságban

Jön a rossz idő – figyelmeztet a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet. Vajdaságban és Közép-Szerbia egyes részein narancsriasztás van érvényben. A hétvégéig és a jövő hét első felében folytatódik a változékony időjárás, záporokkal, zivatarral.

Népszerű