Ugrás a tartalomra
Pixabay/PDPhotos

Ivásra buzdítják a japánokat

2022.08.18
15:28
Forrás
hvg
A japán fiatalok kevés alkoholos italt isznak, emiatt az adóbevételek jelentősen csökkentek - ez az oka az ivásnépszerűsítő kampánynak.

A japán kormány azt kéri a szigetország fiataljaitól, hogy igyanak több alkoholt. A japán kormány országos versenyt hirdetett, amelyben ötleteket várnak az alkoholfogyasztás ösztönzésére. A fiatalabb generáció ugyanis jóval kevesebb alkoholt fogyaszt, mint szüleik, ez pedig az adóbevételek visszaesését eredményezte, leginkább a szaké, vagyis a japán rizsbor esetében. A „Sake Viva!” kampánytól azt várják, hogy tegye vonzóbbá az alkoholfogyasztást a gazdaság fellendítése érdekében. A versenyt szervező csoport szerint az új szokások – amelyek részben a covid-járvány idején alakultak ki – és a népesség elöregedése az alkoholeladások csökkenéséhez vezettek. A japán média szerint többen is kritikával illetik az egészségtelen szokás népszerűsítésére tett kísérletet.

Japán
ivás
alkohol
alkoholos ital
szaké
kampány
fiatalok

Most

10:01

Itt a vénasszonyok nyara

Szeles idővel indult a hét térségünkben. Keddre azonban veszít erejéből a szél. A napsütést időnként az erősebben megnövekvő gomolyfelhők zavarhatják meg, helyenként még előfordulhatnak futó záporok.

Népszerű

69 kérdés, 30 perc

Október 1-jén, szombaton kezdődik és 31-éig tart a népszámlálás Szerbiában.