Ugrás a tartalomra
Pixabay

Javult tíz veszélyeztetett faj természetvédelmi besorolása

2019-12-13
13:27
Forrás
www.elobolygonk.hu
Tíz veszélyeztetett faj természetvédelmi besorolása javult az idei év második felében, elsősorban a védelmi intézkedések és tenyészprogramok eredményeként.

A svájci székhelyű Természetvédelmi Világszövetség által közzétett listán nyolc madár-, és két halfaj szerepel a korábbinál jobb kategóriában. Köztük van pl. a guami guvat, mely a „vadonban kihalt” kategóriából átkerült a „kihalás fenyegette” kategóriába, az egykor kihalás fenyegette réunioni sándorpapagáj pedig már „csak” veszélyeztetettnek számít. Összességében azonban a helyzet romlást mutat, 73 állat- vagy növényfaj a korábbinál rosszabb kategóriában szerepel a frissített listán. A szakértők szerint egyre nyilvánvalóbb, hogy a klímaváltozás veszélyezteti az élővilág sokféleségét is. A friss vörös listán szereplő több mint 110 ezer állat- és növényfaj közül több mint 30 ezret fenyeget kihalás, míg a fél évvel korábbi, 105 ezer fajt felsoroló listán 28 ezer szerepelt ebben a kategóriában.

guami guvat
sándorpapagáj
veszélyeztetett faj
természetvédelmi
tenyészprogram

Most

18:51, Frissítve: 18:56

Felkészülési mérkőzést játszott a TSC

Lejátszotta első felkészülési mérkőzését a tavaszi folytatásra a topolyai TSC labdarúgó csapata. Szabó Zoltán együttese a szomszédos, szabadkai Spartacus együttesével 1:1-es döntetlent játszott.

Népszerű

Leégett egy szabadkai autószerelő műhely

Tűz ütött ki ma délelőtt egy autószerelő műhelyben Szabadkán. A Koszovó utcában lévő autószervizben jelentős anyagi kár keletkezett, sérültről azonban nem szólnak a hírek.