Ugrás a tartalomra
Szerbiai Posta

Jól szerepel a kerecsensólymos bélyeg

2021.09.16
18:32
Forrás
Magyar Szó
A legjobb öt közé került a Magyar Szó Kft. nyomdája által nyomtatott bélyeg az Európa 2021. elnevezésű versenyen. A megmérettetésen az év legszebb bélyegei versengenek egymással.

A szerb posta a kerecsensólymot ábrázoló bélyeggel nevezett be az európai szintű tematikus versenyre. A végső győztest október 6-án hirdetik ki az internetes szavazást követően, mely szeptember 9-án zárult. Októberben derül ki a szakmai zsűri döntése is. A Magyar Szó cikke szerint a Forum nyomdának a sikerét mi sem bizonyítja jobban, minthogy 52 ország bélyege versengett, és közöttük bekerült a legjobb 5 közé a kerecsensólymos bélyeg.

Szerbiai Posta
bélyeg

Most

12:28

Kevés termés, alacsony ár - Bajban az almatermesztők

Már évek óta nem kecsegtető az almatermesztők helyzete Szerbiában, így Észak-Bácskában sem. Sem az időjárás, sem a piaci és felvásárlói körülmények nem kedveztek a termelőknek. Azt mondják, ennyi pénzért nem éri meg külföldre szállítani.
11:07, Frissítve: 11:15

Új helyszínre kerül a palicsi Kalandpark

Az elmúlt év októberében még a strandon kezdték el építeni, immár viszont a Palicsi Állatkertben kapott helyet. Az erről szóló döntést a helyi önkormányzat és a Palics Park Kft. közösen hozta meg.

Népszerű

Aleksandar Vučić: Aki mer, az nyer

Aki mer, az nyer - mondta magyarul Aleksandar Vučić szerb államfő Horgoson. Ezzel a mondattal Orbán Viktor magyar miniszterelnök Szerbia felé irányuló politikáját jellemezte.