Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Jugoszláv vonatok a szolnoki vasútmodell-kiállításon

2017-10-22
09:53
2017-10-22
10:10
Forrás
Pannon RTV
Ritkaságok keltek életre a maketteken.

Vasútmodell-kiállítás nyílt a hétvégén Szolnokon a VOKE Csomóponti Művelődési Központjában. A helyi vasútmodellező klub asztalain ritka szerb és jugoszláv vonatok is bemutatkoztak a nagyérdeműnek. A Szolnoki Vasútmodellező Kör immáron kilenc éve gyűjti egybe a város és környékének vonatszerelmeseit, akik az évek alatt közel 40 méter modult építettek, amelyet évről-évre bővítenek. Évente több alkalommal vesznek részt kiállításokon más-más városokban. A mostani kiállításon nemcsak modulokat, hanem egyedi terepasztalokat is szemügyre vehettek az érdeklődők. A vonatokon kívül repülőgép- és harckocsi makettek is várták a látogatókat.

Kollégánk, Vörös Gábor, a Pannon Rádió Ugorjunk Át! című műsorának készítője fotózott a modellkiállításon.

Most

00:50, Frissítve: 00:56

Magyarországra megérkeztek a viharok

Nyugat felől elérte Magyarországot a hidegfront, melyet sűrű villámlások közepette viharos szél és gyors lehűlés kísért. Több megyére kiadták a figyelmeztetést.
00:28, Frissítve: 00:35

Narancssárga riasztás péntekre

Pénteken reggel Szerbia északi és nyugati vidékeit markáns hidegfront éri el, amely a nap folyamán az egész országra kiterjed - figyelmeztetett a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet.
22:22, Frissítve: 22:56

A horvátok rommá verték Argentínát

Horvátország 3:0-ra legyőzte Argentínát a labdarúgó-világbajnokság D-csoportjának rangadóján, így a négy évvel ezelőtt döntőt játszó dél-amerikai csapat két mérkőzés után egy ponttal áll.
21:29, Frissítve: 21:37

Nagyon komolyan romlik a föld minősége

Az elsivatagosodást bemutató világatlasz új kiadása szerint a népességnövekedés és a fogyasztási szokások változása minden korábbinál nagyobb nyomást gyakorolnak a Föld természeti erőforrásaira.
20:34, Frissítve: 20:42

Indul a Vajdaság Vizei regatta

Már május elején beteltek a helyek a jubiláris 10. Vajdaság Vizei regattára, amelyet június 22-e és július 1-je között tartanak meg.
20:15, Frissítve: 20:24

Aranyérmes a magyar férfi kardcsapat

A magyar férfi kardcsapat aranyérmet nyert az újvidéki Európa-bajnokság csütörtöki zárónapján, miután a fináléban 45-33-ra legyőzte az olasz együttest.
19:05

Đoković a bolgár Dimitrovot verte

Novak Đoković megnyerte nyolcaddöntős mérkőzését is az angliai Queensben megrendezett füves pályás tenisztornán, miután két szettben legyőzte a bolgár Grigor Dimitrovot.

Népszerű

Királyi esküvő Belgrádban

Örök hűséget fogadott egymásnak Sándor szerb trónörökös fia, Fülöp Karađorđević és Danica, a neves szerb festőművész, Milan Marinković leánya.
tiszavirág

Virágzik a Tisza

Egy nem várt intenzitású előrajzással kedden délután a Tisza magyarkanizsai szakaszán megkezdődött a tiszavirágzás.