Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Jugoszláv vonatok a szolnoki vasútmodell-kiállításon

2017-10-22
09:53
2017-10-22
10:10
Forrás
Pannon RTV
Ritkaságok keltek életre a maketteken.

Vasútmodell-kiállítás nyílt a hétvégén Szolnokon a VOKE Csomóponti Művelődési Központjában. A helyi vasútmodellező klub asztalain ritka szerb és jugoszláv vonatok is bemutatkoztak a nagyérdeműnek. A Szolnoki Vasútmodellező Kör immáron kilenc éve gyűjti egybe a város és környékének vonatszerelmeseit, akik az évek alatt közel 40 méter modult építettek, amelyet évről-évre bővítenek. Évente több alkalommal vesznek részt kiállításokon más-más városokban. A mostani kiállításon nemcsak modulokat, hanem egyedi terepasztalokat is szemügyre vehettek az érdeklődők. A vonatokon kívül repülőgép- és harckocsi makettek is várták a látogatókat.

Kollégánk, Vörös Gábor, a Pannon Rádió Ugorjunk Át! című műsorának készítője fotózott a modellkiállításon.

Most

21:04, Frissítve: 21:20

„A kerámia a művészet alapja”

A kirakodó vásárokkal, kézműves termékbemutatókkal párhuzamosan egyre nagyobb az érdeklődés a különböző művészi ágazatok hobbiként való elsajátítása iránt is. Újvidéken kerámia tanfolyam zajlik.
20:37, Frissítve: 20:56

Határ-menti kosárlabda játékok

Kétnapos nemzetközi kosárlabda-torna kezdődött Szabadkán, amely a hódmezővásárhelyi Kosársuli Sportegyesület és a szabadkai Spartacus Ifjúsági Kosárlabda Klub közös IPA-projektje.

Népszerű

Királyi esküvő Belgrádban

Örök hűséget fogadott egymásnak Sándor szerb trónörökös fia, Fülöp Karađorđević és Danica, a neves szerb festőművész, Milan Marinković leánya.
Holdfogyatkozás fázisai

Egyedülálló holdfogyatkozás pénteken este

Az évszázad leghosszabb, 103 perces teljes holdfogyatkozása lesz pénteken, a Mars pedig 15 éve nem volt ilyen közel a Földhöz, mint ezekben a napokban. Európából is megfigyelhető lesz.