Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Jugoszláv vonatok a szolnoki vasútmodell-kiállításon

2017-10-22
09:53
2017-10-22
10:10
Forrás
Pannon RTV
Ritkaságok keltek életre a maketteken.

Vasútmodell-kiállítás nyílt a hétvégén Szolnokon a VOKE Csomóponti Művelődési Központjában. A helyi vasútmodellező klub asztalain ritka szerb és jugoszláv vonatok is bemutatkoztak a nagyérdeműnek. A Szolnoki Vasútmodellező Kör immáron kilenc éve gyűjti egybe a város és környékének vonatszerelmeseit, akik az évek alatt közel 40 méter modult építettek, amelyet évről-évre bővítenek. Évente több alkalommal vesznek részt kiállításokon más-más városokban. A mostani kiállításon nemcsak modulokat, hanem egyedi terepasztalokat is szemügyre vehettek az érdeklődők. A vonatokon kívül repülőgép- és harckocsi makettek is várták a látogatókat.

Kollégánk, Vörös Gábor, a Pannon Rádió Ugorjunk Át! című műsorának készítője fotózott a modellkiállításon.

Most

07:24, Frissítve: 07:36

Átadták a Forum Könyvkiadó Intézet díjait

Átadták a Forum Könyvkiadó Intézet díjait, a legrangosabb vajdasági magyar művészeti elismeréseket Újvidéken, a Forum székházában. A díjazottak Beszédes István, Gubik Korina és Bela Duranci.
21:46, Frissítve: 07:18

Énekelj a boldogságért

Ezzel a címmel tartottak gyerekkoncertet szerda este a szabadkai Ivan Sarić Műszaki Iskola tornatermében, ahol Bagdi Bella és zenekara a Jobb Veled a Világ Alapítvány tagjai léptek fel.

Népszerű

Pannon friss hír

Csődöt jelentett a Vojvodinaput vállalat

Csődöt hirdetett ki a nagybecskereki bíróság az útépítéssel foglalkozó Vojvodinaput vállalatban. A csődeljárás idén októberben indult - közölte a végzés indoklásában Ljiljana Popov, csődbíró.