Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Jugoszláv vonatok a szolnoki vasútmodell-kiállításon

2017-10-22
09:53
2017-10-22
10:10
Forrás
Pannon RTV
Ritkaságok keltek életre a maketteken.

Vasútmodell-kiállítás nyílt a hétvégén Szolnokon a VOKE Csomóponti Művelődési Központjában. A helyi vasútmodellező klub asztalain ritka szerb és jugoszláv vonatok is bemutatkoztak a nagyérdeműnek. A Szolnoki Vasútmodellező Kör immáron kilenc éve gyűjti egybe a város és környékének vonatszerelmeseit, akik az évek alatt közel 40 méter modult építettek, amelyet évről-évre bővítenek. Évente több alkalommal vesznek részt kiállításokon más-más városokban. A mostani kiállításon nemcsak modulokat, hanem egyedi terepasztalokat is szemügyre vehettek az érdeklődők. A vonatokon kívül repülőgép- és harckocsi makettek is várták a látogatókat.

Kollégánk, Vörös Gábor, a Pannon Rádió Ugorjunk Át! című műsorának készítője fotózott a modellkiállításon.

Most

17:01, Frissítve: 17:44

Mintegy négyszázan prélóztak Bajsán

A vendégek a környező településekről, valamint Magyarországról, Horvátországból és Szlovákiából érkeztek. A multietnikus rendezvény célja a szórakozás, barátkozás, a hagyományok őrzése és átadása.

Népszerű

Királyi esküvő Belgrádban

Örök hűséget fogadott egymásnak Sándor szerb trónörökös fia, Fülöp Karađorđević és Danica, a neves szerb festőművész, Milan Marinković leánya.
MondoCON jelmez

Így nézett ki a téli MondoCON a Hungexpón

Első ízben rendezték meg a Star Wars jelmezversenyt, amelyet a filmbeli karakterek bőrébe bújó cosplayerek számára rendeztek. A zsűriben volt a Szerbiából érkezett Isidora Vlasak "Ferasha" is.