Ugrás a tartalomra
Pixabay/Tumisu

Kevesebb figyelmet szentelnek a globális felmelegedésre a járványhelyzet miatt

2020-09-10
13:53
Forrás
www.elobolygonk.hu
Az államoknak egyesíteniük kell erőiket a globális felmelegedéssel szembeni fellépésben, különben a világ elveszett – jelentette ki António Guterres ENSZ-főtitkár.

Az ENSZ-főtitkár valódi reformok elfogadására szólított fel az energetika, a közlekedés, a mezőgazdaság, az ipar területén, illetve az életmódban. A koronavírus-világjárvány miatt számos, 2020-ra tervezett fontos nemzetközi klímaügyi találkozót kellett elhalasztani, ami miatt sokan tartanak attól, hogy további csúszások következnek be a klímaváltozás elleni küzdelemben. Az ENSZ Éghajlatváltozási Keretegyezményének 26. ülését például 2021 novemberére halasztották. Az ülés célja a párizsi klímamegállapodás alkalmazásának újraindítása volt. A párizsi egyezmény legfőbb célkitűzése, hogy 2100-ig 2 Celsius-fokon belül tartsák a globális hőmérséklet-emelkedést az iparosodást megelőző szinthez képest.

globális felmelegedés
járvány
koronavírus
klímaegyezmény
António Guterres

Most

Népszerű

Kigyulladt egy családi ház Szabadkán

Kigyulladt egy ház Szabadkán, a Bodrogvári Ferenc utcában. A családi ház lángokban áll, a tűzoltók és a mentők most értek a helyszínre. A kiérkező két tűzoltókocsival azonnal megkezdték a ház oltását.