Ugrás a tartalomra
Pixabay/Tumisu

Kevesebb figyelmet szentelnek a globális felmelegedésre a járványhelyzet miatt

2020.09.10
13:53
Forrás
www.elobolygonk.hu
Az államoknak egyesíteniük kell erőiket a globális felmelegedéssel szembeni fellépésben, különben a világ elveszett – jelentette ki António Guterres ENSZ-főtitkár.

Az ENSZ-főtitkár valódi reformok elfogadására szólított fel az energetika, a közlekedés, a mezőgazdaság, az ipar területén, illetve az életmódban. A koronavírus-világjárvány miatt számos, 2020-ra tervezett fontos nemzetközi klímaügyi találkozót kellett elhalasztani, ami miatt sokan tartanak attól, hogy további csúszások következnek be a klímaváltozás elleni küzdelemben. Az ENSZ Éghajlatváltozási Keretegyezményének 26. ülését például 2021 novemberére halasztották. Az ülés célja a párizsi klímamegállapodás alkalmazásának újraindítása volt. A párizsi egyezmény legfőbb célkitűzése, hogy 2100-ig 2 Celsius-fokon belül tartsák a globális hőmérséklet-emelkedést az iparosodást megelőző szinthez képest.

globális felmelegedés
járvány
koronavírus
klímaegyezmény
António Guterres

Most

19:47, Frissítve: 19:55

Klári néni újra énekelt Moholon

Harmadik alkalommal emlékeztek meg Moholon a Csobolyó Művelődési Egyesület szervezésében emléknappal és gyönyörű dallamokkal Vlasityné Zélity Klára életéről és munkásságáról.
16:00, Frissítve: 19:59

Leégett egy autószerelő műhely Szabadkán

A villámgyorsan a helyszínre érkező tűzoltók már csak a környező épületeket tudták megvédeni a lángoktól. A tűz szerencsére emberi életet nem követelt, azonban a kár tetemes. Az illetékesek szerint nem önhiba, hanem elektromos zárlat okozta a tüzet.

Népszerű

Börtönbe vonul Lagzi Lajcsi

Lopás és vesztegetés miatt 2 év 10 hónap börtönbüntetésre ítélték Galambos Lajost, művésznevén Lagzi Lajcsit.