Ugrás a tartalomra
pixabay/Nennieinszweidrei/Illusztráció

Kiemelt védelmet kapott a kácsi fantom

2022.01.21
17:22
Forrás
sokszinuvidek.24.hu
A világ néhány patakcsigájából egy kizárólag Magyarországon található, amely a kácsi fantom nevet viseli.

A Bükk déli lábánál fekvő Kács településen van Európa egyik legértékesebb, Magyarország legkülönlegesebb vízicsiga-élőhelye - adta hírül a Bükki Nemzeti Park. Az egyedülálló forráscsoport, a különleges élőhely és a felbecsülhetetlen értékű csigafauna biztonságba helyezése érdekében a Nemzeti Park Igazgatósága saját finanszírozásból megvásárolta a Kácsi fürdő néven ismert ingatlancsoportot, amellyel kiemelt védelmet kapott az állatfaj.

patakcsiga
kácsi fantom
csiga
Kács
Bükk
Magyarország
vízicsiga

Most

17:07, Frissítve: 19:56

A boroké és a halaké volt a főszerep Horgoson

Minőségi borok, ízletes halételek várták a látogatókat szombat délután Horgoson. A Proleter Horgászegyesület halászléfőző versenyt szervezett, a Szent Orbán Borlovagrend pedig borkóstolással várta az ínyenceket.

Népszerű

Ítéletidő volt Vajdaságban tegnap este

Jég is esett több településen. Néhol annyira felgyülemlett az esővíz, hogy autóval is nehezen lehetett közlekedni. Az előrejelzések szerint a hétvégén is esős, felhős időjárás várható térségünkben.

Miből mennyit vihetünk magunkkal külföldre?

Hamarosan elkezdődik a nyári szabadságok ideje. Utazásunk előtt jó tudni, hogy külföldi nyaralásunk során milyen értékben vihetünk magunkkal készpénzt és egyéb dolgokat úgy, hogy ne büntessen meg bennünket a szerb vámhivatal.