Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Idei Sándor

Kisállat-kiállítást tartottak a hétvégén Székelykevén

2020-02-17
10:08
2020-02-17
15:54
Forrás
Pannon RTV
A rendezvénynek nagy hagyománya van, ugyanis ez volt az ötvenedik esemény. Kisállatokat, madarakat, baromfikat láthattak az érdeklődők, emellett vásárolni is lehetett.

Pirkov Anikó már türelmetlenül várta a kiállítást. Mint mondja, nagyon szereti az állatokat: „Nekem nagyon tetszik ez a kiállítás, minden évben kint vagyok. Egész délután sétálok a barátnőimmel. Az állatok közül a kutyák tetszenek a legjobban.”

Az állattenyésztők, akik évről évre visszajárnak a kiállításra azt mondják, a hatalmas érdeklődés miatt megéri nekik részt venni a rendezvényen.
Brkić Nebojša, állattenyésztő, Omlód: „Minden évben eljövök a kiállításra. Pulykákat, kakasokat, postagalambokat, kanárikat szoktam hozni. Most nagyon jól jártam, a kanárikat mind eladtam, valamint eladtam a nyulakat is. Kiválóan alakult az idei kiállítás.”

A három napos rendezvény minősítő kiállítás, és egyben verseny is. Bogos Tivadar a rendezvény szervezője kiemelte: „Pénteken hozzák a galambokat, a jószágot, a papagájokat. Este, délután felé megindul az értékelés, ide kiváló minőségű és regisztrált bírók jönnek Pancsováról, Újvidékről, Versecről, minősítik a galambokat meg a kiállított jószágot. Utána szombaton ilyen lazított formában zajlik tovább a kiállítás, valamint folytatódik vasárnap a híres vásárral.”

Idén több mint ezer látogatója volt a rendezvénynek. A legtöbb kiállító visszatérő résztvevő a székelykevei rendezvényen - tette hozzá a szervező.

kisállat-kiállítás
Székelykeve

Most

13:32, Frissítve: 14:16

Húsvét a Pannon Televízióban

A Pannon TV is készül az ünnepekre. A rendkívüli helyzetben remek filmekkel és külön vallási műsorokkal tesszük színesebbé a húsvétot. A gyerekeket és felnőtteket egyaránt várjuk.

Népszerű