Ugrás a tartalomra
Pixabay

A koronavírus gyorsan mozgó mutánsát fedezték fel a francia kutatók

2020-09-20
22:59
Forrás
index.hu
A Covid-19 egyik alfaját fedezték fel Franciaországban, amely fertőző, de nem a legrosszabb vírus – adta hírül az NYPOST.

Didier Raoult mikrobiológus, a marseille-i Mediterrán Fertőzés Központ vezetője beszámolt róla, hogy a kutatókórház járványügyi szakértői hét különböző Covid-19 törzset fedeztek fel a nyáron. Az első törzset Észak-Afrikából hozták be, amikor Franciaország júniusban megnyitotta a határait. Ez a fajta már kihalt, bár újabb változatok felbukkantak azóta. Ám van egy másik, gyorsabban terjedő mutáció: a hetedik.

„Valami történik menet közben a vírussal – magyarázta Raoult. – Sokkal gyorsabban terjed, de kevésbé súlyos betegséget okoz, mintha egy legyengültebb változata lenne az eredetinek. Legalábbis jelenlegi tudásunk szerint úgy tűnik...”

Sokan vitatják a kutató felfedezéseit, de az tény, hogy Nizzában, Marseille-ben és Bordeaux-ban új betegséggócok alakultak ki, és újra szigorításokat rendeltek el.

koronavírus
Franciaország

Most

21:15

Ökoturizmus két keréken

Kerékpárosok részére épült fából, rusztikus pihenőhely Ludason. Az EcoVeloTour projekt az ökoturizmus valamint a kerékpáros turizmus integrálását célozza meg.
19:51, Frissítve: 19:59

Koronavírus-járvány Európában

A koronavírus-járvány lassítása érdekében Lengyelországban zárva tartják a temetőket, Olaszországban naponta mintegy ezren kerülnek kórházba, meghosszabbították a szükségállapotot Csehországban, gyorsult a koronavírus-járvány terjedése Ukrajnában.

Népszerű