Ugrás a tartalomra
Wikipedia

Különleges madár bukkant fel az Ipoly mentén

2019.05.27
23:09
Forrás
24.hu
Új madárfaj fészkel az Ipoly mentén. Az ornitológusok egy énekes hattyú, más nevén sárgaorrú hattyú párt fedeztek fel a Losonci járás területén – jelentette a Szlovák Ornitológiai Társaság.

A kutatókat lázba hozta a madárfaj felbukkanása, ugyanis az énekes hattyú eddig csak Észak-Európa és Ázsia északi részeinek mocsaras területein rakott fészket. Ez a hattyúfaj ugyanis a boreális, vagy szubpoláris zónában őshonos, Izlandtól Eurázsia északi részén át Északkelet-Szibériáig. Az előző évtizedekben jelentősen csökkent a faj állománya, főleg a vadászat következtében.

Ipoly
hattyú

Most

08:49

Narancssárga riasztás van érvényben egész Vajdaságban

Jön a rossz idő – figyelmeztet a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet. Vajdaságban és Közép-Szerbia egyes részein narancsriasztás van érvényben. A hétvégéig és a jövő hét első felében folytatódik a változékony időjárás, záporokkal, zivatarral.
20:54, Frissítve: 08:06

Továbbra is feszült a helyzet Koszovó északi részén

A helyi szerbek ugyanis nem ismerik el az időközi helyi szintű választások eredményeit és a polgármesteri hivatalok előtt tüntetnek, jelenleg békésen. Hétfőn viszont összecsaptak a KFOR békefenntartóival. A NATO további 700 katonát küld a régióba.

Népszerű