Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

A kutyaiskola minden ebet vár

2023.01.24
21:32
Forrás
Pannon RTV
Egyre többen ismerik fel Vajdaságban is a kutyával való foglalatosság, azon belül a kutyakiképzés fontosságát.
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Ha nem foglalkozunk megfelelően az állatokkal, akár halálos támadás is lehet a nemtörődömség vége. Mind a kezdők, mind pedig a profi kutyakiképzők körében a kutyakiképzés egyik legellentmondásosabb területe, miként fenyítsék a kutyát, és milyen korban érdemes azt elkezdeni.

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

2021 márciusában megrázta a közvéleményt az a Zentán történt baleset, amelynek során egy négyéves gyermek vesztette életét. A Fuvaros utcában élő család házi kedvencként tartott rottweiler fajtájú kutyája az oda érkező idegen személy miatt felajzott állapotban nekiesett az addig kisgazdiként ismert gyermeknek és olyan sebeket ejtett a testén, amelyek végül a halálát okozták. Petrovity Zsuzsannát édesanyaként nagyon megrendítette az eset, és az is, hogy egyre többször kóbor kutyákkal kellett neki is megküzdeni, amikor gyermekeiért ment az iskolába. A helyzet javulása érdekében petíciót indított akkor, amelyet több mint 800-an írtak alá.

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Az ebek normális, szociális viselkedés eltanulásának egyik módja az a fajta foglalkozás, amelyet a kutyaiskolák és azon belül a kutyakiképzések tudnak biztosítani. A kutyaiskola előnyei közé nem csak a vezényszavak elsajátítása tartozik. A megfelelő szocializáció az ebek és akár gazdáik valamint embertársaik biztonságát is szavatolhatja. A zentai Pető Beáta terápiás kutyakiképző több éve foglalkozik a négylábúakkal és ezáltal azok gazdáival is.

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

A kutyakiképzések sok szembontól hasznosak. A hiedelmekkel ellentétben nem csak a neveletlen vagy speciális tréningekre szánt ebeknek való. Minden kedvenc és gazda számára tartogat előnyt. Egyébként a zentai kutyaiskola heti szinten tart foglalkozásokat az érdeklődők számára, és folyamatosan van lehetőség csatlakozni.

kutya
kutyatámadás
Zenta

Most

18:01, Frissítve: 18:19

Davis Kupa: A franciák legyőzték a magyarokat

Marozsán Fábián 6:3, 6:3-ra kikapott Ugo Humbert-től a Tatabányán rendezett Magyarország-Franciaország tenisz Davis Kupa-selejtező utolsó mérkőzésén, így az ellenfél jutott 3-2-es összesítéssel tovább a döntő csoportkörébe.

Népszerű

Meghalt egy féléves gyermek

A kuršumlijai Egészségügyi Központ sürgősségi osztályára vitték be, életjelek nélkül volt. A gyermeket előző nap megvizsgálták ebben az egészségügyi intézményben, ahol az illetékesek szerint megfelelő terápiát írtak elő.

Ilyen egy hagyományos falusi lakodalom!

300 vendég és 17 vőfély mulatott a 16. vőfélybálon Szabadkán, a Népkörben. Magyarországról és Vajdaságból érkeztek a vőfélyek és vőfélylányok, akik közül többen családi hagyományként űzik ezt a mesterséget.