Ugrás a tartalomra
pixabay/stokpic

Léggömbdarabok pusztítják a világ óceánjainak élővilágát

2019-03-14
08:48
2019-03-14
08:55
Forrás
MTI
A léggömbök jelentik a legveszélyesebb műanyaghulladékot a tengeri madarakra nézve, állapították meg ausztrál kutatók.

Kutatásaik szerint 32-szer nagyobb eséllyel okozza az állatok halálát a léggömbdarabok lenyelése, mint a kemény műanyaghulladékoké. A Tasmaniai Egyetem és az ausztrál kormány tudományos ügynökségének munkatársai különböző fajú, több mint 1700 tengeri madár tetemét vizsgálták meg, és minden harmadik állat gyomrában műanyaghulladékot találtak. A világ óceánjaiba évente több mint hatmillió tonna hulladék kerül, aminek 80 százaléka műanyag. Ez évente egymillió tengeri madár és 100 ezernél is több tengeri emlős halálát okozza.

léggömb
környezetvédelem

Most

17:49

Forma-1 - Hamilton győzött Monacóban

A címvédő és ötszörös világbajnok Lewis Hamilton, a Mercedes brit pilótája nyerte a vasárnapi Forma-1-es Monacói Nagydíjat, és ezzel 17 pontra növelte az előnyét az összetett pontversenyben.
17:12, Frissítve: 17:43

Potápi: Meg kell védeni a nemzetet

Az országot 1100 éven át védelmező hősökhöz hasonlóan nekünk sincs más feladatunk, mint megvédeni határainkat, Magyarország területi épségét és a nemzetet.

Népszerű

Holtan találtak három szerbiai nőt Bécsben

Három szerbiai állampolgárságú nő holttestét találták meg egy bécsi lakásban - tudósít a szerb közmédia. Sajtóinformációk szerint a három elhunyt nő egy anya és ikerlányai.