Ugrás a tartalomra
Pixabay/anneileino

Madárfiókát találtam! - Mit tegyek?

2019-05-25
14:04
Forrás
www.mme.hu
Áprilistól augusztusig tart a fiókaszezon, ilyenkor rengeteg hiszik azt, hogy megmentendő madarat találtak.

Pedig a legtöbbjük nem árvult el, ezért a legnagyobb segítség számukra az, ha nem fogjuk be őket, ha pedig már megtettük, a megtalálás helyén mielőbb elengedjük őket. Nem nagyon érdemes a fészekbe való visszahelyezésükkel foglalkozni, mert szinte bizonyosan nem maradnak meg ott. Ez a korai fészekelhagyó viselkedés a baglyokra, és kisebb mértékben, az odúköltő madarakra is jellemző. Tegyük be a fiókát egy közeli bokor alá, a sűrű aljnövényzetbe vagy egy fa ágára, és bízzuk a többit a természetre. Természetesen ha magatehetetlen vagy sérült fiókát találunk, és van rá lehetőségünk, akkor megpróbálkozhatunk a mentéssel. A madárfiókával az illetékes szakemberekhez, a Tartományi Természetvédelmi Intézethez vagy a Palicsi Állatkerthez kell fordulni.

madárfióka
fészek
fiókaszezon

Most

10:24, Frissítve: 10:30

Leslie L. Lawrence Vajdaságban

Vajdaságba látogat Lőrincz L. László, azaz írói álnevén Leslie L. Lawrence vagy Frank Cockney, aki exkluzív interjút ad a Pannon Televíziónak.

Népszerű

Párját ritkító menyegző volt Palicson

Vidékünkön ma már ritkaságszámba megy az ősi zsidó hagyomány szerinti esküvő. Ezért is volt látványos és párját ritkító a pénteken Palicson megtartott menyegző.

Halálos baleset Ásotthalomnál

Halálos autóbaleset történt Ásotthalom közelében ma hajnalban, az 55-ös főúton - közölte a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon.