Ugrás a tartalomra
Pixabay/anneileino

Madárfiókát találtam! - Mit tegyek?

2019-05-25
14:04
Forrás
www.mme.hu
Áprilistól augusztusig tart a fiókaszezon, ilyenkor rengeteg hiszik azt, hogy megmentendő madarat találtak.

Pedig a legtöbbjük nem árvult el, ezért a legnagyobb segítség számukra az, ha nem fogjuk be őket, ha pedig már megtettük, a megtalálás helyén mielőbb elengedjük őket. Nem nagyon érdemes a fészekbe való visszahelyezésükkel foglalkozni, mert szinte bizonyosan nem maradnak meg ott. Ez a korai fészekelhagyó viselkedés a baglyokra, és kisebb mértékben, az odúköltő madarakra is jellemző. Tegyük be a fiókát egy közeli bokor alá, a sűrű aljnövényzetbe vagy egy fa ágára, és bízzuk a többit a természetre. Természetesen ha magatehetetlen vagy sérült fiókát találunk, és van rá lehetőségünk, akkor megpróbálkozhatunk a mentéssel. A madárfiókával az illetékes szakemberekhez, a Tartományi Természetvédelmi Intézethez vagy a Palicsi Állatkerthez kell fordulni.

madárfióka
fészek
fiókaszezon

Most

19:14, Frissítve: 19:22

A kormány támogatja az egészségturizmust

Szerbia 2015 óta jelen van a legismertebb egészségügyi vásárokon, Londonban, Berlinben, Madridban, Moszkvában, és egyre több ember érkezik az országba valamilyen egészségügyi beavatkozás miatt.

Népszerű

Ismét összefogtak az oromi és csantavéri termelők

Újraszántották a két falut összekötő több mint 5 kilométeres földesutat. A forgalmas útszakasz nagyon rossz állapotban volt, ezért döntöttek úgy a gazdák, hogy saját maguk oldják meg a problémát.

Kiemelték a Hableány turistahajót

A turistahajó május 29-én süllyedt el 35 emberrel. A fedélzetén 33 dél-koreai állampolgár és a kéttagú magyar személyzet tartózkodott.