Ugrás a tartalomra
Tnjug/AP Photo/Oded Balilty

A magyar és a szerb énekes is fellép az Eurovíziós Dalfesztivál első elődöntőjében

2019-05-14
07:57
2019-05-14
17:21
Forrás
Pannon RTV
Kedden este 21 órától lesz a 2019-es Eurovíziós Dalfesztivál első elődöntője, melyen részt vesz a Magyarországot képviselő Pápai Joci, és a szerb énekesnő Nevena Božović is.

A nézők szavazatai alapján a 10 legjobb juthat tovább a szombat esti fináléba. A magyar közmédia felhívja a vajdasági tévénézők figyelmét, hogy az Eurovíziós Dalfesztivál élő adását a Duna Televízión nem láthatják. Azt a Szerbiai RTV 1-es csatornáján követhetik majd.

Fotó: AP Photo/Sebastian Scheiner

Sikeresnek mondta Nevena Božović az eddigi próbáit az Eurovíziós Dalfesztiválon. A 25 éves szerb énekesnő másodjára lép az Eurovízió színpadára: „Amikor a saját dalod adod elő, annak teljesen egyedi érzése van, míg ha valaki más, az már nem ugyanaz, ha érted mire gondolok. Így harmadik alkalommal már tudom, hogy mire számíthatok, és ennek következtében minden napot élvezek itt.”

A Magyarországot képviselő Pápai Joci számít arra, hogy csakúgy, mint két éve a kijevi Eurovíziós Dalfesztiválon, idén is szavaznak rá a vajdaságiak: „Annyi az elvárásom, hogy a szívem teljes erejével ki tudjam adni, ami a színpadon van, és ami bennem, a dalban és az üzenetben. Ha ez célba ér, akkor boldog vagyok, bárhogy is alakul.”

Bubnó Lőrinc, a magyar közmédia eurovíziós delegációvezetője ezúttal is felhívja minden határon túli magyar figyelmét arra, hogy a Duna Televízión Magyarország határain kívül az Eurovíziós Dalfesztivál adásideje alatt nem lesz látható a műsor. Éppen ezért arra kér mindenkit, hogy az adott ország közszolgálati televízióján sugárzott adást kísérjék figyelemmel és az ott megjelenő telefonszámokon keresztül szavazzanak a magyar versenyzőre: „Nekünk az a dolgunk, hogy mindenképpen benne legyünk a döntőben, úgyhogy mi mindent megteszünk ezért. Joci és az egész magyar stáb ezen dolgozik, hogy ez így is történjen.

Fotó: AP Photo/Sebastian Scheiner

Szerbiában a ma esti első elődöntő 21 órától lesz látható a Szerbiai RTV 1-es csatornáján.

Eurovíziós Dalfesztivál
Pápai Joci
Nevena Bozovic

Most

16:13

Az Etnopolisban pezseg az élet

Az Interetno Fesztivál szervezői idén gazdag programmal kedveskednek a közönségnek. A kirakodóvásár is éppolyan népszerű, mint a gasztrotér és a bortér.
15:18, Frissítve: 15:40

Családi nap a Makkhetesen

Főzőverseny, kirakodóvásár, élőzene és gazdag művelődési műsor fogadta azokat, akik ma ellátogattak Szabadka makkhetesi helyi közösségébe.
14:45

Két ország, egy ellenőrzés

Holnaptól az észak-macedón és a szerb rendőrök egy épületben, közösen és egyszerűsítve végzik majd a határellenőrzést Tabanovcénél, illetve Preševónál.

Népszerű

Tűz pusztít Bosznia-Hercegovinában

Trebinje környékén, a Boszniai Szerb Köztársaságban az éj folyamán a lángok a szél miatt több kilométerre kiterjedtek. Félő, hogy a lángok a közelben elhelyezkedő Zasad településig jutnak.

Megtámadták a TSC szurkolóit Temerinben

A TSC szurkolóinak egy kisebb csoportját eddig ismeretlen tettesek megtámadták Temerinben, amikor a vasárnap esti Vojvodina elleni mérkőzés után hazafelé tartottak.

Tűz Szabadkán

Több autó is kiégett tegnap Szabadkán, a sugárút közelében, amikor kigyulladt a központi garázs a Šumska utcában.