Ugrás a tartalomra
Tnjug/AP Photo/Oded Balilty

A magyar és a szerb énekes is fellép az Eurovíziós Dalfesztivál első elődöntőjében

2019-05-14
07:57
2019-05-14
17:21
Forrás
Pannon RTV
Kedden este 21 órától lesz a 2019-es Eurovíziós Dalfesztivál első elődöntője, melyen részt vesz a Magyarországot képviselő Pápai Joci, és a szerb énekesnő Nevena Božović is.

A nézők szavazatai alapján a 10 legjobb juthat tovább a szombat esti fináléba. A magyar közmédia felhívja a vajdasági tévénézők figyelmét, hogy az Eurovíziós Dalfesztivál élő adását a Duna Televízión nem láthatják. Azt a Szerbiai RTV 1-es csatornáján követhetik majd.

Fotó: AP Photo/Sebastian Scheiner

Sikeresnek mondta Nevena Božović az eddigi próbáit az Eurovíziós Dalfesztiválon. A 25 éves szerb énekesnő másodjára lép az Eurovízió színpadára: „Amikor a saját dalod adod elő, annak teljesen egyedi érzése van, míg ha valaki más, az már nem ugyanaz, ha érted mire gondolok. Így harmadik alkalommal már tudom, hogy mire számíthatok, és ennek következtében minden napot élvezek itt.”

A Magyarországot képviselő Pápai Joci számít arra, hogy csakúgy, mint két éve a kijevi Eurovíziós Dalfesztiválon, idén is szavaznak rá a vajdaságiak: „Annyi az elvárásom, hogy a szívem teljes erejével ki tudjam adni, ami a színpadon van, és ami bennem, a dalban és az üzenetben. Ha ez célba ér, akkor boldog vagyok, bárhogy is alakul.”

Bubnó Lőrinc, a magyar közmédia eurovíziós delegációvezetője ezúttal is felhívja minden határon túli magyar figyelmét arra, hogy a Duna Televízión Magyarország határain kívül az Eurovíziós Dalfesztivál adásideje alatt nem lesz látható a műsor. Éppen ezért arra kér mindenkit, hogy az adott ország közszolgálati televízióján sugárzott adást kísérjék figyelemmel és az ott megjelenő telefonszámokon keresztül szavazzanak a magyar versenyzőre: „Nekünk az a dolgunk, hogy mindenképpen benne legyünk a döntőben, úgyhogy mi mindent megteszünk ezért. Joci és az egész magyar stáb ezen dolgozik, hogy ez így is történjen.

Fotó: AP Photo/Sebastian Scheiner

Szerbiában a ma esti első elődöntő 21 órától lesz látható a Szerbiai RTV 1-es csatornáján.

Eurovíziós Dalfesztivál
Pápai Joci
Nevena Bozovic

Most

19:59, Frissítve: 20:09

Szavazzunk!

A szavazóhelyek holnap reggel hattól, este hétig tartanak nyitva Magyarországon és a külképviseleteken is.
19:25, Frissítve: 19:30

Kiégett egy ház Moholon

Kigyulladt egy családi ház ma hajnalban Moholon. A tűzesetben egy asszony életét vesztette, férjét pedig égési sérülésekkel szállították a kórházba. A nyomozás még folyamatban van.

Népszerű

Holtan találtak három szerbiai nőt Bécsben

Három szerbiai állampolgárságú nő holttestét találták meg egy bécsi lakásban - tudósít a szerb közmédia. Sajtóinformációk szerint a három elhunyt nő egy anya és ikerlányai.