Ugrás a tartalomra
Spektrum TV

A magyarországi Spektrum oktatási tartalmai a Pannon Televízióban

2020-04-01
13:27
2020-04-01
14:06
Forrás
Pannon RTV
Hétfőtől minden hétköznap 19:00 órától vetíti a Pannon TV a magyarországi Spektrum saját gyártású, szórakoztatva oktató, négy tantárgyban elkészített “Brutális…” sorozatát.

A magyarországi Spektrum saját gyártású, szórakoztatva oktató sorozatait kezdi vetíteni a Pannon TV. A két csatornát működtető AMC Networks International – Central and Northern Europe és a Pannon Alapítvány arról állapodtak meg, hogy a Pannon TV 2020. április 6-a hétfőtől, minden hétköznap 19:00 órától vetíti a négy tantárgyban elkészített sorozatot. A műsor címe „Brutális fizika”, „Brutális kémia”, „Brutális biológia”, „Brutális történelem”, amelyek 2-2 évadát, összesen 32 epizódot most először láthatják a szerbiai Vajdaság magyarlakta területein televíziót nézők. A Pannon TV – partnerségben a SAT TRAKT d.o.o. helyi kábelszolgáltató társasággal - ezzel is igyekszik segítséget nyújtani a Szerbiában március 17-én elrendelt távoktatáshoz.

A “Brutális…” egy szórakoztató formában tudást közvetítő sorozat, amely alapvető jelenségeket, tényeket, ismereteket mutat be, és magyaráz meg. Az egyes szériák négy különböző tantárgy köré csoportosulnak, ezek a fizika, a kémia, a történelem és a biológia. A Spektrum ígérete szerint a sorozat végére egyértelmű lesz: a fizikai szabályszerűségek, a kémiai jelenségek, a történelmi tények és természetesen a biológia törvényei nem csupán bárki által érthetőek, nap mint nap köztünk élő hétköznapi jelenségek, de szórakoztatóak is lehetnek. Ebben a sorozatban nincs sem katedra, sem tábla, sem könyv. Kérdés viszont lesz bőven, a válaszok pedig meghökkentő, látványos és egyedi módon érkeznek a Brutális sorozat csapatától. A sorozat tantárgyai brutálisan jó tanárokat kaptak, akik szórakoztatóan, látványosan és közérthető nyelven mutatják be a bennünket folyton körülvevő tudományt.

A Spektrumról

A Spektrum hiteles és mindenki számára közérthető formában kínál ismeretterjesztő, látványos, izgalmakkal teli műsorokat. A csatorna nemcsak jövőnk, hanem jelen életünk különböző kihívásaira is keresi a válaszokat, valamint múltunk történelmét is elemzi. A Spektrum kínálatában megjelenő világhírű, nemzetközi produkciók, valamint a hazai alkotók által készített műsorok a tudomány, a technika, a történelem és a természet világába kalauzolják el a nézőket. A Spektrum saját gyártású sorozatai minden évben elnyerik a nézők és a szakma dicséretét, ilyen a közelmúlt produkciói közül A Brutális sorozat, a Thuróczy Szabolccsal készített Tabukról tabuk nélkül, vagy a Volt egyszer egy Vadkelet Emir Kusturicával.

A Pannon Televízió a Távoktatás magyar nyelven projekt keretében készülő online iskolaórák mellett a Brutális sorozat vetítésével kíván hozzájárulni ahhoz, hogy a vajdasági diákok könnyebben elsajátíthassák az ismereteket.

 

Spektrum TV
Panon RTV
Távoktatás magyar nyelven

Most

Népszerű