Ugrás a tartalomra
Pixabay/Buddy_Nath/illusztráció

Megkerülte a Napot a Tesla Roadster

2019-08-19
22:15
Forrás
hvg.hu
A Starman és Tesla Roadster most elérte küldetése első szakaszát és megkerülte a Napot. Ebben a pillanatban 364 millió 446 ezer kilométerre voltak tőlünk.

Sajnos a repülő Tesla Roadstert nem fogjuk látni egyhamar, mert a Föld jelenleg a Nap ellentétes oldalán helyezkedik el és az elektromos autó 2020. november 5-ig csak minimális közelségében lesz a Földnek, akkor is 52 millió kilométernyire. A legjobb esély egyébként majd 2091-ben lehetséges a megfigyelésre, amikor a kocsi pár százezer kilométerre lesz csak tőlünk.

A jármű pályája addig is nyomon követő a www.whereisroadster.com weboldalon.

Tesla
rakéta
nap

Most

12:30, Frissítve: 12:36

Szigorúbb ellenőrzés az osztrák határon

A Szerbiában megjelent afrikai sertéspestis miatt az osztrák vámhatóság szigorúbb ellenőrzést rendelt el, a kór terjedésének megfékezése céljából. A vámosok elsősorban a személygépkocsikat ellenőrzik.
11:58, Frissítve: 12:05

Trópusi vihar sújtja Texast

Több mint ezer embert evakuáltak vagy mentettek ki csütörtökön az Egyesült Államokban a texasi Houston városából, amelyet az Imelda nevű trópusi vihar sújt.

Népszerű

Párját ritkító menyegző volt Palicson

Vidékünkön ma már ritkaságszámba megy az ősi zsidó hagyomány szerinti esküvő. Ezért is volt látványos és párját ritkító a pénteken Palicson megtartott menyegző.