Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP

Megváltoztatják a repülőtér nevét, mert John Wayne-nek volt egy rasszista kijelentése

2020-06-29
11:43
2020-06-29
15:04
Forrás
24.hu
Leveszik róla az amerikai filmcsillag nevét. A Los Angeles Times című napilap adott hírt erről.

Megváltoztatják a kaliforniai Santa Anában lévő megyei repülőtér nevét az Amerikai Egyesült Államokban. Egy rendkívüli gyorsasággal elfogadott határozatról van szó. Az indoklás szerint a színészlegenda „rasszista és fanatikus kijelentéseket” tett egy, a Playboy magazinnak adott, 1971-es interjújában, és ezért méltatlan arra, hogy a reptér a nevét viselje. Egyébként John Wayne harmadik felesége Pilar Pallete perui származású volt. Egyik legjobb barátja, Sammy Davis Jr. énekes, színész, pedig afro-amerikai. Az USA-ban máig az egyik legkedveltebb amerikaiként tisztelik. Halála után egy évvel, 1980-ban Jimmy Carter akkori elnöktől posztumusz Elnöki Szabadság-érdemrend kitüntetést kapott.

tüntetés
John Wayne

Most

20:39, Frissítve: 23:00

Újvidéken is tüntetnek

Nem csak Belgrádban, hanem más szerbiai városokban is tüntetnek. Kruševacon, Kragujevacon és Újvidéken is utcára vonultak az emberek.
18:58, Frissítve: 21:43

Megtalálták csantavéri kisfiút

Este fél nyolc körül előkerült a ma délután Csantavéren eltűnt kisfiú. Réti Dénes jól van, a szülei köszönik a segítséget a fiú felkutatásában.
17:59, Frissítve: 21:43

Elhalasztják a Kanizsa Fesztet

A szervezők a járványügyi helyzetet figyelembe véve döntöttek a magyarkanizsai esemény elhalasztása mellett. Várhatóan ősszel tartják majd meg a rendezvényt.

Népszerű

Megtalálták csantavéri kisfiút

Este fél nyolc körül előkerült a ma délután Csantavéren eltűnt kisfiú. Réti Dénes jól van, a szülei köszönik a segítséget a fiú felkutatásában.

Vučić: holnap döntenek a szigorításokról

Aleksandar Vučić szerb elnök ma délután is sajtótájékoztatót tartott. Elmondta, hogy a járványügyi helyzettel kapcsolatban a konkrét intézkedésekről holnap döntenek.