Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP

Megváltoztatják a repülőtér nevét, mert John Wayne-nek volt egy rasszista kijelentése

2020.06.29
11:43
2020.06.29
15:04
Forrás
24.hu
Leveszik róla az amerikai filmcsillag nevét. A Los Angeles Times című napilap adott hírt erről.

Megváltoztatják a kaliforniai Santa Anában lévő megyei repülőtér nevét az Amerikai Egyesült Államokban. Egy rendkívüli gyorsasággal elfogadott határozatról van szó. Az indoklás szerint a színészlegenda „rasszista és fanatikus kijelentéseket” tett egy, a Playboy magazinnak adott, 1971-es interjújában, és ezért méltatlan arra, hogy a reptér a nevét viselje. Egyébként John Wayne harmadik felesége Pilar Pallete perui származású volt. Egyik legjobb barátja, Sammy Davis Jr. énekes, színész, pedig afro-amerikai. Az USA-ban máig az egyik legkedveltebb amerikaiként tisztelik. Halála után egy évvel, 1980-ban Jimmy Carter akkori elnöktől posztumusz Elnöki Szabadság-érdemrend kitüntetést kapott.

tüntetés
John Wayne

Most

19:50, Frissítve: 20:01

Osztrák, francia és brit szecesszió a magyar fővárosban

A szecesszió szó hallatán sokaknak Szabadka jut eszébe annak városképe miatt. Ugyanakkor Budapest is rejteget szecessziós kincseket. Ha nem is az épületek kinézetében, a Ráth György-villában biztosan rábukkanhatnak a századforduló kincseire.
15:39, Frissítve: 16:44

Folyamatosan nő a napi esetszám Szerbiában

Tovább nőtt a napi koronavírusos esetek száma Szerbiában. Az elmúlt 24 órában a 10710 tesztből 487 páciensnél azonosították a Covid-19 betegséget, és 2 páciens hunyt el a kór szövődményeiben.

Népszerű

Gyengülnek a Föld „életjelei”

A Föld „életjeleinek” gyengülésére figyelmeztetett a BioScience című szaklapban megjelent cikkben a világ több mint tízezer vezető kutatója.

Világszerte erdőtüzek pusztítanak

Hatalmas erdőtüzek pusztítanak Európa nyugati részén és ázsiai határán, valamint az Egyesült Államok nyugati részén és Szibériában is.