Ugrás a tartalomra
pixabay/designnprint

A mélytengeri halak 73 százalékának gyomrában is találtak mikroműanyagokat

2020.10.20
19:35
2020.10.20
19:40
Forrás
elobolygonk.hu
Egyre több mikroműanyagot juttat az ember a környezetbe.

Egy a közelmúltban közzétett tanulmány szerint már az Atlanti-óceán közepén fogott mélytengeri halak 73 százalékának gyomrában is találtak mikroműanyagokat. Ezek a kis darabkák elsősorban a ruhák fel-, illetve levételekor, valamint a mosás során szakadnak le: egy átlagos mosás alkalmával akár 700 ezer műanyag szál is a vízbe kerülhet. Az emberekre gyakorolt hatás egyelőre ismeretlen, a tudósok szerint egy ember évente átlagosan 5800 mikroműanyag-darabot nyel le valamilyen úton-módon: ételben, italban, illetve belélegezve.

mélytengeri halak
mikroműanyag

Most

07:52

A szerb olimpikonok 13. napja

A tokiói olimpia tizenharmadik napján a szerb olimpikonok közül a napot Strahinja Stefanović kajakozó indította, aki egyes 200 méteren nem jutott fináléba, összesítésben pedig a 11. helyen zárt.
19:50, Frissítve: 20:01

Osztrák, francia és brit szecesszió a magyar fővárosban

A szecesszió szó hallatán sokaknak Szabadka jut eszébe annak városképe miatt. Ugyanakkor Budapest is rejteget szecessziós kincseket. Ha nem is az épületek kinézetében, a Ráth György-villában biztosan rábukkanhatnak a századforduló kincseire.

Népszerű

Gyengülnek a Föld „életjelei”

A Föld „életjeleinek” gyengülésére figyelmeztetett a BioScience című szaklapban megjelent cikkben a világ több mint tízezer vezető kutatója.