Ugrás a tartalomra
Pixabay

Mennyire hat a karantén a népesedésre?

2020.04.29
10:01
Forrás
Hina, 021.rs
Több millió nem tervezett kisbaba foganhat a járványhelyzet miatt bevezetett kijárási tilalom idején világszerte.

A népesedési mutatók javulásához vezethet a járványhelyzet miatti bezártság, az otthonmaradás. Az ENSZ Népesedési Alapjának becslése szerint világszerte akár hétmillió nem tervezett baba foganhat meg. Nem csak a kimozdulás hiánya, a sok otthon töltött idő járul hozzá ahhoz, hogy több lehet a terhesség, egyes fejlődő országokban az is közrejátszik, hogy a fogamzásgátlók nem olyan hozzáférhetők, mint a járványhelyzet előtt. Ez mintegy 47 millió nőt érinthet. Az ENSZ Népesedési Alapja szerint a családon belüli és a szexuális erőszak is emelkedhet ebben az időszakban, ez több mint 30 millió nőnek keserítheti meg az életét világszerte.

népesedés
karantén
baba
szaporodás
nem kívánt terhesség
terhesség
nem tervezett terhesség
járvány
koronavírus
kijárási tilalom
ENSZ Népesedési Alapja

Most

18:48, Frissítve: 18:58

Kiderült, mi okozhatta a budapesti kórháztüzet

Tűz ütött ki vasárnap reggel a budapesti Szent Imre kórházban, a lángokat a tűzoltók kora délelőttre eloltották. A tűzben egy ember meghalt. A kórház sürgősségi osztálya átmenetileg nem fogad betegeket.
18:00, Frissítve: 19:57

Egyre drágább a hús is

Egyre többet kell fizetniük a szerbiai fogyasztóknak a friss húsért. A drágulás elsősorban a marha-, a sertés- és a birkahúst érinti. A szakemberek ezt a takarmány világpiaci árának emelkedésével magyarázzák.

Népszerű

Rendőrök lepték el Horgost

Rendőrök lepték el ma reggel Horgost. Feltételezhetően azt az eltűnt férfit keresik, akinek múlt hétvégén veszhetett nyoma a településen.