Ugrás a tartalomra
Pixabay

Mennyire hat a karantén a népesedésre?

2020.04.29
10:01
Forrás
Hina, 021.rs
Több millió nem tervezett kisbaba foganhat a járványhelyzet miatt bevezetett kijárási tilalom idején világszerte.

A népesedési mutatók javulásához vezethet a járványhelyzet miatti bezártság, az otthonmaradás. Az ENSZ Népesedési Alapjának becslése szerint világszerte akár hétmillió nem tervezett baba foganhat meg. Nem csak a kimozdulás hiánya, a sok otthon töltött idő járul hozzá ahhoz, hogy több lehet a terhesség, egyes fejlődő országokban az is közrejátszik, hogy a fogamzásgátlók nem olyan hozzáférhetők, mint a járványhelyzet előtt. Ez mintegy 47 millió nőt érinthet. Az ENSZ Népesedési Alapja szerint a családon belüli és a szexuális erőszak is emelkedhet ebben az időszakban, ez több mint 30 millió nőnek keserítheti meg az életét világszerte.

népesedés
karantén
baba
szaporodás
nem kívánt terhesség
terhesség
nem tervezett terhesség
járvány
koronavírus
kijárási tilalom
ENSZ Népesedési Alapja

Most

20:58

Újabb melegrekord dőlt meg

Ismét megdőlt a magyarországi napi melegrekord; Bács-Kiskun megyében csaknem 40 fokot is mértek - közölte a magyar Országos Meteorológiai Szolgálat Facebook-oldalán.
18:38

Átadták a Kallós Zoltán Külhoni Magyarságért Díjakat

Átadták Budapesten a Kallós Zoltán Külhoni Magyarságért Díjakat a Budavári Palotában. Az elismeréseket a kitüntetettek Potápi Árpád János nemzetpolitikai államtitkártól vehették át. A díjazottak között három vajdasági művelődési egyesület is van.
16:48

„Hős anyák" kerestetnek

Az orosz kormány újra bevezette a sztálini „Hős anya" kitüntetést, amely szerint egymillió rubel (átszámolva majdnem kétmillió dinár) értékű jutalom jár azoknak a nőknek, akik legalább tíz gyereket szülnek.

Népszerű