Ugrás a tartalomra
Pixabay/illusztráció

Mi van a tiszta vízben?

2022.01.21
13:49
Forrás
www.elobolygonk.hu
Az Európai Bizottság létrehozta az első olyan listát, amely az ivóvízben újonnan felbukkanó, nyomon követendő vegyületeket tartalmazza.

A testület az ivóvíz szennyezőanyag-mentessége érdekében arról döntött, hogy ezentúl az Európai Unióban a vízellátási lánc egészén szorosabb nyomon követést igényel a béta-ösztradiol és a nonil-fenol. Ez a két vegyület zavarja az emberi szervezet hormonháztartásának működését. Az uniós tagállamoknak első lépésként 2023. január 12-ig meg kell kezdeniük a két vegyi anyag nyomon követését az ivóvízellátási láncon, az irányértékek túllépése esetén pedig intézkedniük kell. Új, egészségügyi szempontból kockázatos vegyületek felbukkanását jelenteniük kell a bizottságnak.

víz
Európai Unió
környezet
Európai Bizottság

Most

17:07, Frissítve: 19:56

A boroké és a halaké volt a főszerep Horgoson

Minőségi borok, ízletes halételek várták a látogatókat szombat délután Horgoson. A Proleter Horgászegyesület halászléfőző versenyt szervezett, a Szent Orbán Borlovagrend pedig borkóstolással várta az ínyenceket.

Népszerű

Ítéletidő volt Vajdaságban tegnap este

Jég is esett több településen. Néhol annyira felgyülemlett az esővíz, hogy autóval is nehezen lehetett közlekedni. Az előrejelzések szerint a hétvégén is esős, felhős időjárás várható térségünkben.

Miből mennyit vihetünk magunkkal külföldre?

Hamarosan elkezdődik a nyári szabadságok ideje. Utazásunk előtt jó tudni, hogy külföldi nyaralásunk során milyen értékben vihetünk magunkkal készpénzt és egyéb dolgokat úgy, hogy ne büntessen meg bennünket a szerb vámhivatal.