Ugrás a tartalomra
Pixabay/Sebastien Marty

Minden eddiginél forróbb év jöhet

2022.01.14
18:35
2022.01.14
18:44
Forrás
021.rs
Az idei év lehet az egyik legforróbb - erre a következtetésre jutott két amerikai kormányzati ügynökség, a NASA és a NOAA.

A Nemzeti Repülési és Űrhajózási Hivatal, valamint a Nemzeti Óceán- és Légkörkutatási Hivatal, egymástól független vizsgálataiból kiderül, hogy a tavalyi, 2021-es év volt a hatodik legmelegebb év, amióta követik a hőmérsékleti változásokat. A globális hőmérséklet 0,85 fokkal volt magasabb, mint a 20. században mért átlag.

klímaváltozás
felmelegedés
NASA

Most

20:58

Újabb melegrekord dőlt meg

Ismét megdőlt a magyarországi napi melegrekord; Bács-Kiskun megyében csaknem 40 fokot is mértek - közölte a magyar Országos Meteorológiai Szolgálat Facebook-oldalán.
18:38

Átadták a Kallós Zoltán Külhoni Magyarságért Díjakat

Átadták Budapesten a Kallós Zoltán Külhoni Magyarságért Díjakat a Budavári Palotában. Az elismeréseket a kitüntetettek Potápi Árpád János nemzetpolitikai államtitkártól vehették át. A díjazottak között három vajdasági művelődési egyesület is van.
16:48

„Hős anyák" kerestetnek

Az orosz kormány újra bevezette a sztálini „Hős anya" kitüntetést, amely szerint egymillió rubel (átszámolva majdnem kétmillió dinár) értékű jutalom jár azoknak a nőknek, akik legalább tíz gyereket szülnek.

Népszerű