Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Mostantól marad a szárazság?

2022.09.23
21:13
2022.09.23
21:22
Forrás
Pannon RTV
Hogyan alkalmazkodhatunk az aszályos évekhez?
Pannon RTV

Aszály sújtotta a nyáron Európát. A vajdasági földek is megsínylették a csapadékhiányt, a kukoricahozam szinte a nullával egyenlő. Csak egy száraz év, vagy egy száraz jövő az, amivel meg kell küzdenünk? Kell-e változtatni a klasszikus élelmiszertermelésen, és ha igen, mennyire kell drasztikus lépéseket hozni? És mit tehet a szülő, aki a változó világban is szeretne minőségi ételt adni gyermekeinek? Erről a témáról készített kisfilmet a nyáron a Pannon TV stábja. A film a Kós Károly Testület által szervezett Kárpát-medencei Televíziós és Rádiós Szemlén is szerepel.

aszály
szárazság
csapadékhiány
élelmiszer
mezőgazdaság

Most

Népszerű

69 kérdés, 30 perc

Október 1-jén, szombaton kezdődik és 31-éig tart a népszámlálás Szerbiában.

Verbászi fiú a bravúros magyar válogatottban

Újoncot avatott a magyar labdarúgó-válogatott Lipcsében, a Nemzetek Ligája ötödik fordulójában, ahol egygólos győzelmet aratott a németek ellen. Az új játékos a mindössze 18 éves vajdasági fiú, Kerkez Miloš.

Megküzdöttek a Mohol legnagyobb parasztja címért

Látogatottságban és a résztvevők számát tekintve is rekordot döntött a 8. Moholi Parasztolimpia. Ilyenkor dől el, hogy kik a környék legnagyobb parasztjai, akik különböző mezőgazdasághoz köthető versenyszámokban mérettetik meg magukat.