Ugrás a tartalomra
Zoo Palić

Négy oroszlánkölyök született a Palicsi Állatkertben

2021.07.16
14:39
2021.07.16
17:40
Forrás
Pannon RTV
Négy oroszlánkölyke született Kiarának, a Palicsi Állatkert oroszlánjának csütörtök éjjel. A nagymacskák világában ez valódi különlegesség, mivel a nőstények általában 1-2 kölyöknek adnak életet a három hónapig tartó vemhesség után.

Az egynapos oroszlánkölykök nemét és súlyát egyelőre nem tudni, mivel az anyuka senkit sem enged a kicsik közelébe, féltve őrzi őket a hűvösben.

Igazi meglepetés volt az oroszlánkölykök születése a Palicsi Állatkert gondozói szerint. Elmondták, hogy ők maguk sem számítottak a négyesikrekre.

Jelena Toljagić állatkerti gondozó: „Az oroszlánok általában 2,5-3 hónapig vemhesek a kicsinyeikkel. Legtöbb esetben egy vagy két kölyök születik, ezért is nagy meglepetés, hogy Kiara négyet hozott a világra. Ő ettől fogva nagyobb húsadagokat kap majd, hogy a teje minél minőségibb legyen, amivel táplálhatja mind a négy kicsinyét. Még nem tudni, hogy milyen neműek. Várnunk kell legalább 2-3 hónapot, hogy megnőjenek, és akkor fog bemenni hozzájuk az állatorvos munkatársunk.”

Pannon RTV/Molnár Edvárd

A nőstény oroszlán fel-alá sétálva őrzi kicsinyeit, senkit sem enged a közelükbe. A hímoroszlánt is elzavarja, ha megpróbálna közelíteni. Az anyjuk hűvös helyre vitte őket, nehéz meglátni őket. Az állatkerti gondozó elmondta, hogy 1 évig még biztosan ott maradnak az új oroszlánok a Palicsi Állatkertben.

„Ami a névválasztást illeti, nagy feladat lesz számunkra, mivel amikor Kiara született, ő egyedül volt, így elég könnyen ment. Most, hogy négyen vannak, ki kell találnunk valami nagyon szép és megfelelő programot arra, hogy hogyan kapjanak nevet.”

Pannon RTV/Molnár Edvárd

A látogatók, akik elég szerencsések ahhoz, hogy láthassák a kicsiket, az állatkert nyitvatartási ideje alatt tekinthetik meg a négy oroszlánkölyköt.

oroszlánkölyök
oroszlán
Palicsi Állatkert

Most

Népszerű

Leégett egy autószerelő műhely Szabadkán

A villámgyorsan a helyszínre érkező tűzoltók már csak a környező épületeket tudták megvédeni a lángoktól. A tűz szerencsére emberi életet nem követelt, azonban a kár tetemes. Az illetékesek szerint nem önhiba, hanem elektromos zárlat okozta a tüzet.