Ugrás a tartalomra
Pixabay/GustavoAckles/illusztráció

Nézz fel a Jupiterre!

2022.09.21
14:25
Forrás
hirado.hu
Egyedülálló élményben lehet részünk, vasárnap ugyanis a Naprendszer legnagyobb tömegű bolygója a Jupiter a legközelebb kerül a Földhöz.

Hétfőn pedig a Föld a Jupiter és a Nap közé kerül, így a Jupiter szokatlan fényességbe borul, ami lehetőséget kínál jellegzetességeinek megfigyelésére - írja a space.com a NASA közleménye alapján. Az szembenállás jelensége a Jupiter esetében gyakori, 13 havonta fordul elő. A bolygó és a Föld körülbelül évente egyszer közeledik egymáshoz. A hétfőn látható elrendezés azonban, amikor a Föld a Jupiter és a Nap közé kerül, ritkán esik egybe azzal a ponttal, amikor a Jupiter a legközelebb kerül a Földhöz.

Jupiter
bolygó

Most

19:07, Frissítve: 20:25

Vajdasági sikerekben bővelkedett a Nemzeti Vágta

Emlékezetes, vajdasági sikerekben bővelkedő vágtát láthatott a közönség vasárnap délután Budapesten. A Temerint képviselő Földes Luca második lett a fináléban. Szerbia színeiben pedig Ördög Alen megnyerte a Nemzetközi vágta döntőjét.
19:04, Frissítve: 20:25

Betyáros virtus Ludason

Fekete, pej, szürke, deres de még tarka ló is versenyzett a 12. Ludasi Betyárnapon. Hátas-lovas és fogatos ügyességi lóversenyeket láthatott a közönség.
18:45, Frissítve: 20:25

Csillagok, csillagok szépen ragyogjatok!

Ismét népzenétől volt hangos az oromhegyesi Faluház. Idén is megszervezték a nemzetközi Csillagok, csillagok szépen ragyogjatok elnevezésű népzenei találkozót. A programon több mint 10 környékbeli és magyarországi csoport mutatkozott be.
17:20, Frissítve: 17:32

Gasztronómiai fesztivál Óbecsén

Az esős időjárás miatt a helyszín ezúttal a városi piac volt. A szervezők különféle ételekkel, termelői piaccal és koncertekkel várták a látogatókat.

Népszerű

69 kérdés, 30 perc

Október 1-jén, szombaton kezdődik és 31-éig tart a népszámlálás Szerbiában.