Ugrás a tartalomra
Pixabay/MabelAmber/illusztráció

Ökológiai csapda Paraćin közelében

2019-08-14
17:24
Forrás
www.pticesrbije.rs
Tömegesen pusztultak el madarak áramütés következtében Paraćin közelében. Kedden a Szerbiai Madártani és Madárvédelmi Egyesület ornitológusait a lakosok értesítették az esetről.

A szakemberek 13 villanyoszlopnál negyven elpusztult madarat találtak. A magasfeszültségű vezeték 28 fehér gólya, 9 holló, egy egerészölyv, egy dolmányos varjú és egy szarka vesztét okozta. Egy sérült gólyát kezelésre szállítottak. A vezeték a Nagy-Morava környéki termékeny mezőkön fut keresztül, egy városi szeméttelep és több tavacska is található a térségben, amely a homok és sóder kitermelése után jött létre. Az ornitológusokat nyugtalanítja az, hogy egy ökológiai csapda alakult ki. A fehér gólyák vonulási útvonalához tartozik a Nagy-Morava, a szeméttelep pedig táplálékforrásként szolgál számukra. A folyó és a hulladéklerakó között húzódik a vezeték, amely a madarak pusztulását okozta.

Paraćin
madár
gólya
holló
Szerbiai Madártani és Madárvédelmi Egyesület
madárpusztulás

Most

07:41

Tüntettek a G7 csúcs ellen

Több ezren tiltakoztak békésen a francia-spanyol határ mindkét oldalán a G7-es országcsoport szombat este Biarritzban megkezdődött csúcsértekezlete ellen.

Népszerű

Tűz pusztít Bosznia-Hercegovinában

Trebinje környékén, a Boszniai Szerb Köztársaságban az éj folyamán a lángok a szél miatt több kilométerre kiterjedtek. Félő, hogy a lángok a közelben elhelyezkedő Zasad településig jutnak.

Megtámadták a TSC szurkolóit Temerinben

A TSC szurkolóinak egy kisebb csoportját eddig ismeretlen tettesek megtámadták Temerinben, amikor a vasárnap esti Vojvodina elleni mérkőzés után hazafelé tartottak.