Ugrás a tartalomra
Palacsintanapi verseny
Tanjug/AP Photo/Matt Dunham

A palacsinta világnapja

2018-02-13
21:37
2018-02-13
21:49
Forrás
Tanjug/AP
Palacsintanap is a húshagyókedd, a húsvét előtti 41. napra eső kedd, a nagyböjt előestéje. Számos érdekes programot is szerveznek ezen a napon szerte a világban. A leghíresebbet az angliai Olney-ban.

A legrégibb a buckinghamshire-i Olney-ban tartott 380 méteres futás, melyen tizenhat év feletti, főkötőt és kötényt viselő nők vehetnek részt. Nekik fel kell dobniuk a palacsintájukat és megfordítaniuk így a serpenyőben legalább háromszor a verseny alatt. A már tradíciónak számító rendezvény gyökerei 1445-ig nyúlnak vissza. Az első alkalom után 5 évvel máris nemzetközi ismeretségre tett szert. Idén is megrendezték!

palacsinta
palacsintanap
húshagyókedd
világnap

Most

18:47, Frissítve: 20:04

Nők tárlata Magyarkanizsán

A magyarkanizsai Dobó Tihamér Képtárban megnyílt a Nők tárlata elnevezésű képzőművészeti és kézimunka-kiállítás, amelyen majdnem száz nő alkotását tekinthetik meg az érdeklődők.
17:06, Frissítve: 17:36

Községi szavalóverseny Zentán

Községi szavalóversenyt tartottak ma délelőtt Zentán. Az általános iskolák felsős diákjai versenyeztek a legjobbnak járó diplomáért és a továbbjutásért.

Népszerű

Királyi esküvő Belgrádban

Örök hűséget fogadott egymásnak Sándor szerb trónörökös fia, Fülöp Karađorđević és Danica, a neves szerb festőművész, Milan Marinković leánya.
MondoCON jelmez

Így nézett ki a téli MondoCON a Hungexpón

Első ízben rendezték meg a Star Wars jelmezversenyt, amelyet a filmbeli karakterek bőrébe bújó cosplayerek számára rendeztek. A zsűriben volt a Szerbiából érkezett Isidora Vlasak "Ferasha" is.