Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Huszár Dániel

Palics nyerte a legvirágosabb határon túli településnek járó elismerést

2021.10.13
12:27
2021.10.13
16:11
Forrás
Pannon RTV
A Magyar Turisztikai Ügynökség 28. alkalommal hirdette meg a Virágos Magyarország versenyt, amely idén számos szempontból megújult.

A verseny célja egyebek mellett a kulturált és vonzó településkép kialakítása és az ott élők összefogásának serkentése.

 

Pannon RTV/Huszár Dániel

Több mint 320 pályamunka érkezett, a zsűri pedig csaknem 50 díjat fog kiosztani. Határon túli magyarlakta települések is nevezhettek. Szerbiából Palics érdemelte ki a legvirágosabb önkormányzat díját. Dobó Márta, tanácselnök, Palics HK: „Konkrétan egyik utca sem lett kiemelve, hanem azok az inkább zöldfelületi vagy zöld övezeti részek, amik a lakóövezetet is alkotják. Ez a Magyar László tér, az Orbánfa utca, illetve a Zelengora utca, ezek azok, ahol nagyobb zöld felületek vannak, és amiknek a karbantartására, rendbentartására szükség van, de azt is leírtuk, hogy Palics település esetében ezeknek a felületeknek a karbantartásával két közvállalat van megbízva. A lakóövezeti részben a Szabadkai Köztisztasági Vállalat, míg a parki részben a Palics-Ludas Közvállalat van megbízva.”

A zsűri a pályamunkák szakmai értékelésekor fokozottan figyelt a lakosság és a civil szervezetek bevonására, a település turisztikai jelentőségére és felkészültségére, a nevelési-oktatási intézmények környezettudatos programjaira, valamint a korszerű hulladékgazdálkodásra és a megújuló energiafelhasználásra is.

Palics
Virágos Magyarország

Most

12:28

Kevés termés, alacsony ár - Bajban az almatermesztők

Már évek óta nem kecsegtető az almatermesztők helyzete Szerbiában, így Észak-Bácskában sem. Sem az időjárás, sem a piaci és felvásárlói körülmények nem kedveztek a termelőknek. Azt mondják, ennyi pénzért nem éri meg külföldre szállítani.
11:07, Frissítve: 11:15

Új helyszínre kerül a palicsi Kalandpark

Az elmúlt év októberében még a strandon kezdték el építeni, immár viszont a Palicsi Állatkertben kapott helyet. Az erről szóló döntést a helyi önkormányzat és a Palics Park Kft. közösen hozta meg.

Népszerű

Aleksandar Vučić: Aki mer, az nyer

Aki mer, az nyer - mondta magyarul Aleksandar Vučić szerb államfő Horgoson. Ezzel a mondattal Orbán Viktor magyar miniszterelnök Szerbia felé irányuló politikáját jellemezte.