Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Szarapka Szabolcs

A Pannon Reggelisek a Kátai tanyán

2019-07-12
16:16
2019-07-12
18:26
Forrás
Pannon RTV
A kishegyesi Vajdasági Szabadegyetem előadóit, szervezőit, résztvevőit kérdezték élőben.

Kedd óta javában zajlik a Vajdasági Szabadegyetem Kishegyesen. Az eseményen több mint nyolcvanan vesznek részt, akiket főként a pályaválasztás és a karriertanácsadás érdekel. A Vajdasági Szabadegyetem fő elemei az előadások, a műhelymunkák, a csapatjátékok és az esti programok. A mai nap egyik különlegessége az volt, hogy a Pannon Rádió élő műsort sugárzott a helyszínről.

Vajda Sára már második alkalommal vesz részt a Szabadegyetemen, a Kátai-tanyán. „Leginkább a pályaválasztó előadások érdekelnek, meg az önismereti előadások. A workshopokon is az önismerettel, pályaválasztással foglalkozunk, és ezek miatt jöttem leginkább. Meg a társaság miatt is, sok ismerősöm van, akivel most tudok találkozni.”

A Pannon Rádió csapata is kitelepült a Kátai-tanyára pénteken. Brasnyó Zoltán és Zvekán Péter mások mellett az előadókkal és a főszervezőkkel beszélgetett a Vajdasági Szabadegyetem jelentőségéről az élő rádióműsorban.
Brasnyó Zoltán és Zvekán Péter, a Pannon Rádió műsorvezetői:

„- Főleg ajándékokkal készültünk, amit majd megkapnak az emberek, és reméljük, hogy majd otthon használni fogják. Azon kívül, hogy mivel készültünk fel, az pedig az, hogy megnéztük, hogy milyen előadók vannak, milyen előadások. Mindig, amikor terepre megyünk, akkor olyan embereket válogatunk össze, akik érdekesek, és akik egyébként lehet, hogy nem tudnának bejönni hozzánk a stúdióba.
- Zoli, mennyiben más ez a terepi munka, mintha bent ülnétek a stúdióban?
- Nyilván sokkal izgalmasabb, és sok kiszámíthatatlan dologgal szembesülünk. Egyébként ez pont nem jellemző a Szabadegyetemre, mert itt általában mindig jól tartanak bennünket. Nagyon jó ez a helyszín, jók az előadók, jók a vendégek.”

Minden nap három előadást hallgathattak meg az érdeklődők. A pénteki előadók Tóth Veronika, Karmann Roland és Kánai András voltak. Berkó Szilárd, elnök, Vajdasági Ifjúsági Fórum: „A mai előadások leginkább a pályaválasztásról szólnak, illetve az imént volt előadás arról, hogy mit érdemesebb csinálni, például startupot vagy multicégben dolgozni, hol érdemesebb karriert építeni.”

Délutánonként az előadások után workshopok, esténként pedig zenés, szórakoztató programok várják az érdeklődőket.

Pannon Reggeli
élő műsor
Kishegyes
Kátai tanya
Pannon Rádió

Kapcsolódó tartalmak

Most

21:45, Frissítve: 21:56

Kokainon motorozott

Két és fél kilogramm kokaint találtak egy Pécs határában balesetet szenvedő motoros hátizsákjában - közölte a magyar rendőrség.

Népszerű

Megjelent a Kawasaki-kór Szerbiában

Szerbiában is megjelent a Kawasaki betegség a gyerekeknél. Két 5 évnél idősebb beteget ápolnak. Mindketten koronavírus-fertőzöttek voltak, és a Kawasaki tünetei közül csupán néhány jelentkezett náluk.