Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

A Pannon RTV székházába is eljutott a Betlehemi Békeláng

2018.12.24
11:10
2018.12.24
16:04
Forrás
Pannon RTV
A Vajdasági Magyar Cserkészszövetség hozta el szenteste előtt.

1986 óta minden évben egy gyermek Betlehemben lángot vesz az örökmécsesből, amelyet aztán Ausztriába szállítanak. A láng a béke hírnöke. A Vajdasági Magyar Cserkészszövetség idén Linzből, a központi lángátadó ünnepségről hozta el a békelángot Vajdaságba, és idén úgy döntöttek, intézményekbe is eljuttatják, így a Pannon RTV-be is.

Pannon RTV

Farkas Zsuzsanna, alelnök, Vajdasági Magyar Cserkészszövetség: „Maga a láng a reményt, a békét és a biztonságot jelképezi. A békelánggal az a teendő, hogy karácsonyig égve kell hagyni, és minél több emberhez el kell juttatni. A békét is ugyanúgy, ahogy a lángot, gyertyáról gyertyát gyújtva adjuk át egymásnak. A béke is ugyanúgy adódik át emberről emberre.”

Betlehemi Békeláng
Pannon Médiaház
Pannon RTV
cserkészek

Most

14:36, Frissítve: 16:41

High-Tech Suli Óbecsén

Korszerű digitális tantermet avattak fel az óbecsei Petőfi Sándor Általános Iskolában. Az intézmény a magyarországi Mészáros Csoport által létrehozott High-Tech Suli program pályázatán 30 millió forintos támogatást nyert.

Népszerű

Leszámolás történhetett Horgoson

Lövöldözés volt csütörtökön Horgoson. Valószínűleg leszámolás történt két migránscsoport között, néhányan meg is sérültek.