Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Petíció az élelmiszerpazarlás ellen

2021.06.08
13:31
2021.06.08
20:40
Forrás
Pannon RTV
A világon megtermelt élelmiszerek egyharmada a kukában végzi. Ennek a problémának a fontosságára hívja fel a figyelmet a Természetvédelmi Világalap. A WWF különböző programokkal akadályozná meg, hogy az élelmiszer a szemétbe kerüljön.

A világon évente összesen mintegy 1,3 milliárd tonna fogyasztásra megtermelt élelmiszert dobnak ki az emberek. A hulladékként végző élelmiszer nem csak morális szempontból jelent problémát. A jelenség többek között a klímaváltozásra is kihatással lehet. A Természetvédelmi Világalap május 22-én kampányt indított annak érdekében, hogy felhívják az emberek figyelmét az élelmiszer-pazarlás okozta problémákra, illetve hogy megoldásokat eszközöljenek ki, amelyekkel mérsékelni lehetne ezt a pazarlást. A WWF Adria weboldalán petíciót is aláírhatnak azok, akik támogatják a kezdeményezésüket.

Irena Raičević, a WWF Adria szerbiai munkatársa: „A Természetvédelmi Világalap a biodiverzitás nemzetközi napján kezdte meg ezt a kampányt éppen azért, hogy felhívja a figyelmet egy fontos információra. Becslések szerint mi már a világ biodiverzitásának mintegy 70 százalékát elveszítettük és ez a természet, a bolygó és a klímaváltozás szempontjából is pusztítást jelent. Az erdőirtások és a természetes élőhelyek elpusztítása miatt veszítettük el, hogy szántóföldeket, farmokat teremtsünk. Tragikus belegondolni, hogy az ezeken a földeken megtermelt élelmiszer egyharmadát később a kukába dobjuk.”

élelmiszer
környezetvédelem
WWF

Kapcsolódó tartalmak

Most

20:58, Frissítve: 21:14

Díjazták a vajdasági tehetségeket

Kiváló vajdasági magyar diákokat, felsőoktatási hallgatókat díjaztak, és tehetség nagyköveteket kiáltottak ki Szabadkán. A díjazottak emlékplakettet, alkalmi ajándékot és az MNT által biztosított támogatást vehették át.
19:16

Megnyílik az összes határátkelő

Megnyílik az összes határátkelő Szerbia és Magyarország között - jelentette be Facebook-bejegyzésében Pásztor István. A Vajdasági Magyar Szövetség elnöke azt írja, június 23-ától az összes határátkelő dolgozni fog a két ország között.
17:34, Frissítve: 19:15

11 millió eurót kap Szerbia migrációs ügyekre

Szerbia aláírta az Európai Unióval azt a migráció rendezésére irányuló támogatási szerződést, amelynek második fázisában fejlesztik a befogadóközpontokat, a védelmi szolgáltatásokat és az oktatás elérhetőségét.
16:22, Frissítve: 17:28

Módosult a tartomány idei költségvetése

Ülésezett a Tartományi Képviselőház, amelyen a tartomány 2021-es költségvetésének módosításáról szavaztak. Napirenden szerepelt a Menekültek, kiutasított és lakóhelyüket elhagyni kényszerült személyek számára nyújtott támogatási alap jelentése is.

Népszerű

Mától érvényesek az enyhítések Szerbiában

A járványhelyzet javulásával a köztársasági válságstáb hétfőn döntött a járványügyi intézkedések enyhítéséről, azonban ezt a kormánynak is el kellett fogadnia. Az új szabályok mától léptek hatályba.

Két bácsfeketehegyi kamasz fulladt vízbe

Két bácsfeketehegyi fiú belefulladt a Kúla-Kishegyes-csatornába. A 14 és 16 éves fiúk a Szikics és Kishegyes közötti szakaszon fürödtek, ott történt a tragédia - erősítették meg a szerb közmédiának a Szabadkai Rendőrkapitányságon.