Ugrás a tartalomra
Nápolyi Pizza
Tanjug via AP/Cesare Abbate /ANSA

A pizzakészítés a világörökség része

2017-12-07
23:17
2017-12-07
23:26
Forrás
HVG, Euronews
A nápolyi pizzakészítés is felkerült az UNESCO szellemi kulturális örökségeket felvonultató listájára. A  mesterség felvételéről csütörtökön döntött az UNESCO világörökségi bizottsága.

Itáliában úgy tartják a szakácsok, a pizzakészítés valódi tudománya apáról fiúra száll. Maguk az olaszok is vitáznak arról, sokféle pizzájuk közül melyik az eredeti. Általános vélekedés szerint a nápolyi pizza az igazi, amelyik elkészítésének komolyan szabályozott leírása van. Nápolyban úgy tekintenek rá, mint a világ hét csodájának egyikére, és elégedett örömmel nyugtázták az UNESCO döntését.

Ünnepel a miniszter a pizzamesterekkel
Nápoly
pizzakészítés
világörökség
UNESCO

Most

12:14

Orbán: Magyarország időt nyert

Magyarország időt nyert, az EU-csúcson elnapolták a kötelező kvóták ügyét - közölte Orbán Viktor magyar miniszterelnök a Facebook-oldalán péntek reggel közzétett videóban.

Népszerű

Királyi esküvő Belgrádban

Örök hűséget fogadott egymásnak Sándor szerb trónörökös fia, Fülöp Karađorđević és Danica, a neves szerb festőművész, Milan Marinković leánya.
Rendőr nőnapi virágszállal

Egy szál virággal a kezemben...

A közlekedési rendőrök Szerbia szerte azért állították le a forgalomban részt vevő hölgyeket, hogy egy-egy szál virággal kedveskedjenek nekik a nőnap alkalmából.
MondoCON jelmez

Így nézett ki a téli MondoCON a Hungexpón

Első ízben rendezték meg a Star Wars jelmezversenyt, amelyet a filmbeli karakterek bőrébe bújó cosplayerek számára rendeztek. A zsűriben volt a Szerbiából érkezett Isidora Vlasak "Ferasha" is.