Ugrás a tartalomra
Pixabay

Robot vagy politikus?

2019-03-26
11:48
Forrás
021.rs
Kire bízná országa irányítását, egy robotra vagy egy politikusra? - erre a kérdésre kereste a választ egy európai uniós felmérés.

Több mint 2500 állampolgár véleményét kérték ki. Kiderült, az emberek negyede nagyobb bizalmat szavaz egy gépnek, mint egy hús-vér politikusnak. Az emberek 70 százalékának egyébként fenntartásai vannak a technológia vívmányaival szemben: azt mondják, a magas szintű technológiai fejlettség több rosszat hoz a társadalomnak mint jót. 56 százalék fél attól, hogy a jövőben a robotok miatt elveszíti munkáját, 68 százalék pedig attól tart, hogy az online kommunikáció átveszi a közvetlen emberi kapcsolatok szerepét. Kiderült, hogy a mesterséges intelligencia és a robotika iránt a hollandok a legelfogadóbbak, míg a portugálok mutatják a legnagyobb ellenszenvet.

robot
politikus

Most

23:10

Vasárnap elnököt választ Ukrajna

Az ukrán elnökválasztás második fordulójában végleg eldől, marad-e az ország államfője Petro Porosenko, vagy átveszi a helyét Volodimir Zelenszkij, a humorista-színész-producer elnökjelölt.
16:59, Frissítve: 19:13

Szép időnk lesz húsvétkor

Kellemes tavaszi időre van kilátás a húsvéti időszakban. A többfelé kialakuló felhőzet időnként megzavarhatja a napsütést. Lehűlés a következő napokban sem várható.

Népszerű

Holttestet találtak a Tiszában

Megtalálták annak a 62 éves férfinek a holtestét a Tiszában Adorjánnál, aki március 24-én tűnt el Törökkanizsán.