Ugrás a tartalomra
Pixabay

Robot vagy politikus?

2019-03-26
11:48
Forrás
021.rs
Kire bízná országa irányítását, egy robotra vagy egy politikusra? - erre a kérdésre kereste a választ egy európai uniós felmérés.

Több mint 2500 állampolgár véleményét kérték ki. Kiderült, az emberek negyede nagyobb bizalmat szavaz egy gépnek, mint egy hús-vér politikusnak. Az emberek 70 százalékának egyébként fenntartásai vannak a technológia vívmányaival szemben: azt mondják, a magas szintű technológiai fejlettség több rosszat hoz a társadalomnak mint jót. 56 százalék fél attól, hogy a jövőben a robotok miatt elveszíti munkáját, 68 százalék pedig attól tart, hogy az online kommunikáció átveszi a közvetlen emberi kapcsolatok szerepét. Kiderült, hogy a mesterséges intelligencia és a robotika iránt a hollandok a legelfogadóbbak, míg a portugálok mutatják a legnagyobb ellenszenvet.

robot
politikus

Most

06:50, Frissítve: 07:34

Határinfó

Áramkimaradás miatt ideiglenesen szünetel a határforgalom-ellenőrzés kedden a Röszke Közúti Határátkelőhelyen.
23:22, Frissítve: 23:39

A kávé lehet az elhízás elleni harc kulcsa

A Nottinghami Egyetem tudósai felfedezték, hogy a kávé képes stimulálni az energiaégetésben szerepet játszó barna zsírszövetet, ami kulcsfontosságú lehet az elhízás és a cukorbetegség elleni harcban.
22:32, Frissítve: 22:40

Feltárják a waterlooi csatamező kórházát

A waterlooi csatamező tábori kórházát az európai szövetséges csapatokat vezető wellingtoni herceg hozott létre Mont-St-Jeanban. Feltételezik, hogy legalább hatezer sebesültet láttak el itt.

Népszerű