Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

A robotprogramozási verseny országos döntője Szabadkán

2019.09.26
13:28
2019.09.26
13:35
Forrás
Pannon RTV
Szerbiában első alkalommal rendezték meg a WRO nemzetközi robotprogramozási verseny országos döntőjét.

Szabadkán, a Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar adott otthont az eseménynek, ahová Szerbia több pontjáról összesen 22 csapat érkezett.

Pannon RTV

Az általános és középiskolások négy kategóriában mérték össze tudásukat. A verseny célja, hogy a fiatalok legó elemekből robotokat építsenek, amelyeket saját programozás alapján irányíthatnak a különböző feladatok teljesítéséhez.

Pannon RTV

A tét nem kicsi, hiszen a győztes csapatok a novemberben megrendezendő győri világdöntőn mérettethetik meg magukat, ahol 70 ország mintegy 3000 résztvevője száll versenybe.

robot
robotika
programozás
Szabadka
döntő

Most

12:30

Észak-Korea rakétát lőtt ki Japán fölé

Közepes hatótávolságú ballisztikus rakétát lőttek ki helyi idő szerint ma reggel Észak-Korea fegyveres erői – tájékoztatott a japán sajtó. A rakéta átrepült a japán légtéren, és mintegy 4.600 kilométert tett meg, míg végül a Csendes-óceánban landolt.
10:40, Frissítve: 10:45

Már Angliában is védettek a hódok

Október elseje óta védett állatnak számítanak a hódok Angliában. Mindez négyszáz évvel azután történik, hogy szinte a teljes populációt levadászták.
10:31

Továbbra sincs pellet a szerbiai lerakatokban

Az áruhiány még júniusban jelentkezett, akkor az állam megpróbálta oly módon rendezni a piacot, hogy a pellet tonnánkénti árát 38 ezer dinárra korlátozta, és betiltotta a kivitelét. Ezek az intézkedések azonban nem stabilizálták a piacot.

Népszerű

69 kérdés, 30 perc

Október 1-jén, szombaton kezdődik és 31-éig tart a népszámlálás Szerbiában.

Újabb tömegbaleset Szabadkán

A hidegfront, a változékony időjárás, a helyenként nedves és sárfelhordásos útszakaszok miatt az elmúlt egy-két napban nőtt a koccanásos balesetek száma.