Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

A robotprogramozási verseny országos döntője Szabadkán

2019.09.26
13:28
2019.09.26
13:35
Forrás
Pannon RTV
Szerbiában első alkalommal rendezték meg a WRO nemzetközi robotprogramozási verseny országos döntőjét.

Szabadkán, a Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar adott otthont az eseménynek, ahová Szerbia több pontjáról összesen 22 csapat érkezett.

Pannon RTV

Az általános és középiskolások négy kategóriában mérték össze tudásukat. A verseny célja, hogy a fiatalok legó elemekből robotokat építsenek, amelyeket saját programozás alapján irányíthatnak a különböző feladatok teljesítéséhez.

Pannon RTV

A tét nem kicsi, hiszen a győztes csapatok a novemberben megrendezendő győri világdöntőn mérettethetik meg magukat, ahol 70 ország mintegy 3000 résztvevője száll versenybe.

robot
robotika
programozás
Szabadka
döntő

Most

13:12

Bolygó a Tejútrendszeren kívül?

Komoly felfedezésről számolt be hétfőn egy csillagászokból álló kutatócsoport, mely nem kisebb dolgot állít, mint hogy most először sikerült észlelniük egy csillag körül keringő bolygót a Tejútrendszeren kívül.

Népszerű

Tüntetés a szigorítás ellen Szabadkán

Tüntetést szerveztek vasárnap este Szabadkán az új intézkedés miatt, miszerint 22 óra után csak védettségi igazolás felmutatásával lehet belépni a szórakozó- és vendéglátóhelyekre.

Fizetés- és nyugdíjemelés jön Szerbiában

7,5 százalékkal emelkedik idén a GDP Szerbiában, ami magasabb fizetéseket és nyugdíjakat jelent - mondta el az Instagram-oldalán közzétett bejegyzésében Aleksandar Vučić szerb államfő. A költségvetés módosításáról vitázik a szerbiai parlament.