Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

A robotprogramozási verseny országos döntője Szabadkán

2019.09.26
13:28
2019.09.26
13:35
Forrás
Pannon RTV
Szerbiában első alkalommal rendezték meg a WRO nemzetközi robotprogramozási verseny országos döntőjét.

Szabadkán, a Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar adott otthont az eseménynek, ahová Szerbia több pontjáról összesen 22 csapat érkezett.

Az általános és középiskolások négy kategóriában mérték össze tudásukat. A verseny célja, hogy a fiatalok legó elemekből robotokat építsenek, amelyeket saját programozás alapján irányíthatnak a különböző feladatok teljesítéséhez.

A tét nem kicsi, hiszen a győztes csapatok a novemberben megrendezendő győri világdöntőn mérettethetik meg magukat, ahol 70 ország mintegy 3000 résztvevője száll versenybe.

robot
robotika
programozás
Szabadka
döntő

Kapcsolódó tartalmak

Most

14:12

Kevesebb a migráns Horgoson

Rendszeresen begyűjtik Észak-Bácskában a határ menti övezetben megbúvó migránsokat, ők azonban visszaszivárognak. A települések központját elkerülik, napközben most nem is igazán mozognak, mert elkezdődött a harmincnapos muszlim böjt, a ramadán.
14:02, Frissítve: 15:46

Faültetési akciót tartottak Palicson

Mintegy 300 facsemetével gazdagodott a palicsi természeti park. A magas vízszint miatt egyes fajták elkezdtek korhadni, aminek következtében csökkent a fafajták sokszínűsége a parkban. Ezen szeretne javítani a Palics-Ludas Közvállalat az ültetéssel.
13:30, Frissítve: 13:38

Uniós csúcs Brüsszelben

Ma kezdődött a kétnapos uniós csúcs Brüsszelben. A tárgyalások fő témái közé tartozik az Ukrajnának nyújtott fegyverkezési és pénzügyi támogatás, a migráció, az uniós gazdasági versenyképesség.

Népszerű

Elindult a szerbiai e-Agrar portál

A termelők az online felületen módosíthatják gazdaságuk adatait, megújíthatják az előző évben leadott információkat, de a támogatások igénylésére is itt lesz lehetőség.