Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Gál Hermina

Róka Fesztivál, Sakktivity-vel fűszerezve

2019-07-28
12:28
2019-07-28
18:57
Forrás
Pannon RTV
Színes, izgalmas programok vártak a Ludasi-tó partján fesztiválozókra.

Színes kavalkád, tartalmas programok és jó koncertek várták azokat, akik az elmúlt napokban a ludasi Róka tanyára látogattak. Idén rekordszámú résztvevő érkezett a Róka Festre. A tanyán hat helyszínen tartottak különböző műhelymunkákat, előadásokat. A szombati nap legizgalmasabb vetélkedője a rendhagyó Sakktivity volt.

Négytagú csapatok vettek részt a Sakktivity-n. A vetélkedő előtt a játékosoknak egy kis bemelegítést, zumbás ráhangolódást tartott Szalai Patrícia zumbaoktató. „Jó minden előtt egy kicsit bulizni, és azután jobban használni a logikánkat, de úgy érzem, hogy feldobtam a hangulatot.”

Rózsa Zsombor, a Sakktivity eszmei atyja elmondta, hogy a Róka Fesztivál szervezőivel egy spontán beszélgetés közben merült fel az ötlet, hogy ezt az eseményt is gazdagítsa a szellemi játék. „Ez egy kicsit kisebb lesz, mint a nagy, hagyományos Sakktivity. Négy csapat fog versenyezni, négy játékban. A játékok ugyanolyan érdekesek, szórakoztatóak lesznek, amelyeket Gábor fog vezetni, és egy helyi dj fogja a zenei aláfestést adni.”

A játékvezető tehát a Pannon RTV szerkesztője, Agárdi Gábor volt.

A játékban a hagyományos fekete-fehér figurás lépegetésen kívül egyebek mellett volt zászlógyűjtés, területfoglalás és vizes párbaj is, ami kellőképpen felfrissítette a játékosokat a nagy melegben. A négyfordulós rendhagyó Sakktivity-t az egyetlen lányokból álló csapat nyerte. Domonkos Dominika: „Az esti zenei programokat még megnéznénk, azon kívül meg ismerkedünk, barátkozunk.”

A Róka Fesztivál főszervezője, Hulló Zsófia elmondta, az esemény idén színesebb és látogatottabb volt, mint a korábbi években. „A fesztivál palettája idén nagyon színes, és igyekeztünk a fiataloknak nagyon megfelelni. Több híresebb előadónk is volt külföldről. Érkezett hozzánk például a SunCity Brass, de van szabadkai előadónk is a, Perpetuum Mobile. Nagyon sok játékot, sportvetélkedőket is beraktunk a fesztiválra. Például a Sakktitityt, röplabda mérkőzést, sörpongózást. A fiatalok nagyon jól érzik magukat, ahogy eddig észrevettem.”

Az időjárás is kedvezett a fesztiválozóknak a Ludasi-tó partján. A programok célja a barátkozáson kívül idén is a közösségépítés és a személyiségfejlesztés volt.

Róka Fest
Róka Fesztivál
Sakktivity
sakk
Rózsa Zsombor
Róka-tanya
Ludasi-tó
vetélkedő
zumba
Szalai Patrícia
Agárdi Gábor
Domonkos Dominika
Hulló Zsófia
Ludas

Most

07:36, Frissítve: 07:48

Szükségállapot Velencében

Szükségállapotot hirdetett az olasz kormány az áradás miatt Velencében, 20 millió euró gyorssegélyt kap a város a legsürgősebb teendőkre.
07:17, Frissítve: 07:28

Foci: Szerbia legyőzte Luxemburgot

Az Európa-bajnoki selejtezősorozat B-csoportjában tegnap Szerbia 3–2-re nyert Belgrádban Luxemburg ellen, míg Portugália 6-0-ra verte Litvániát.
00:02, Frissítve: 00:10

Federer jutott az elődöntőbe

Roger Federer két szettben 6:4, 6:3-ra verte Novak Đokovićot a Londonban zajló tenisz világbajnokság csoportkörének harmadik fordulójában, így ő lesz ott Dominic Thiem mellett a négy között.

Népszerű

Keresi a rendőrség

Nagy erőkkel keres egy férfit a szerbiai rendőrség, akit nemi erőszak kísérletének elkövetésével gyanúsítanak. A bűncselekményt Belgrádban, a szerb főváros Vračar nevű részében követte el.