Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Gál Hermina

Róka Fesztivál, Sakktivity-vel fűszerezve

2019.07.28
12:28
2019.07.28
18:57
Forrás
Pannon RTV
Színes, izgalmas programok vártak a Ludasi-tó partján fesztiválozókra.

Színes kavalkád, tartalmas programok és jó koncertek várták azokat, akik az elmúlt napokban a ludasi Róka tanyára látogattak. Idén rekordszámú résztvevő érkezett a Róka Festre. A tanyán hat helyszínen tartottak különböző műhelymunkákat, előadásokat. A szombati nap legizgalmasabb vetélkedője a rendhagyó Sakktivity volt.

Pannon RTV/Gál Hermina

Négytagú csapatok vettek részt a Sakktivity-n. A vetélkedő előtt a játékosoknak egy kis bemelegítést, zumbás ráhangolódást tartott Szalai Patrícia zumbaoktató. „Jó minden előtt egy kicsit bulizni, és azután jobban használni a logikánkat, de úgy érzem, hogy feldobtam a hangulatot.”

Pannon RTV/Gál Hermina

Rózsa Zsombor, a Sakktivity eszmei atyja elmondta, hogy a Róka Fesztivál szervezőivel egy spontán beszélgetés közben merült fel az ötlet, hogy ezt az eseményt is gazdagítsa a szellemi játék. „Ez egy kicsit kisebb lesz, mint a nagy, hagyományos Sakktivity. Négy csapat fog versenyezni, négy játékban. A játékok ugyanolyan érdekesek, szórakoztatóak lesznek, amelyeket Gábor fog vezetni, és egy helyi dj fogja a zenei aláfestést adni.”

Pannon RTV/Gál Hermina

A játékvezető tehát a Pannon RTV szerkesztője, Agárdi Gábor volt.

Pannon RTV/Gál Hermina

A játékban a hagyományos fekete-fehér figurás lépegetésen kívül egyebek mellett volt zászlógyűjtés, területfoglalás és vizes párbaj is, ami kellőképpen felfrissítette a játékosokat a nagy melegben. A négyfordulós rendhagyó Sakktivity-t az egyetlen lányokból álló csapat nyerte. Domonkos Dominika: „Az esti zenei programokat még megnéznénk, azon kívül meg ismerkedünk, barátkozunk.”

Pannon RTV/Gál Hermina

A Róka Fesztivál főszervezője, Hulló Zsófia elmondta, az esemény idén színesebb és látogatottabb volt, mint a korábbi években. „A fesztivál palettája idén nagyon színes, és igyekeztünk a fiataloknak nagyon megfelelni. Több híresebb előadónk is volt külföldről. Érkezett hozzánk például a SunCity Brass, de van szabadkai előadónk is a, Perpetuum Mobile. Nagyon sok játékot, sportvetélkedőket is beraktunk a fesztiválra. Például a Sakktitityt, röplabda mérkőzést, sörpongózást. A fiatalok nagyon jól érzik magukat, ahogy eddig észrevettem.”

Pannon RTV/Gál Hermina
Pannon RTV/Gál Hermina

Az időjárás is kedvezett a fesztiválozóknak a Ludasi-tó partján. A programok célja a barátkozáson kívül idén is a közösségépítés és a személyiségfejlesztés volt.

Róka Fest
Róka Fesztivál
Sakktivity
sakk
Rózsa Zsombor
Róka-tanya
Ludasi-tó
vetélkedő
zumba
Szalai Patrícia
Agárdi Gábor
Domonkos Dominika
Hulló Zsófia
Ludas

Most

21:26, Frissítve: 21:52

Oltásra buzdít a VIFÓ elnöke

Az elmúlt fél évben megnőtt a fiatalok oltási kedve, egyre többen veszik fel már a harmadik oltást is, viszont még mindig sok a tenni való - jelentette ki a Közügyekben Szollár Ádám, a VIFÓ elnöke.

Népszerű

Tüntetés a szigorítás ellen Szabadkán

Tüntetést szerveztek vasárnap este Szabadkán az új intézkedés miatt, miszerint 22 óra után csak védettségi igazolás felmutatásával lehet belépni a szórakozó- és vendéglátóhelyekre.

Fizetés- és nyugdíjemelés jön Szerbiában

7,5 százalékkal emelkedik idén a GDP Szerbiában, ami magasabb fizetéseket és nyugdíjakat jelent - mondta el az Instagram-oldalán közzétett bejegyzésében Aleksandar Vučić szerb államfő. A költségvetés módosításáról vitázik a szerbiai parlament.