Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

A sertészsír egészségesebb, mint a lazac

2021.10.17
16:11
2021.10.17
16:19
Forrás
Szerbiai RTV
A sertészsír nemcsak egészséges, de szükséges is az étrendben.

Dr. Vojislav Perišić gasztroenterológus a Szerbiai RTV vendégeként rámutatott, hogy régen csak zsírt használtak, csak később az ipar hozta be a piacra a különféle olajokat, amely megkönnyítette a nők számára az ételek elkészítését, de a zsírok egészségesek, egyes zsírsavak csökkentik a fertőzést, még sebre is használhatók, tette hozzá. Az is nyilvánvaló, hogy bár a 1980-as évek közepétől kampányt indítottak a zsírok ellen, a világon még mindig halnak meg emberek szív- és érrendszeri betegségekben és cukorbetegségben, ami azt jelenti, hogy nem a zsírral van baj, mutatott rá dr. Veroslava Stanković táplálkozási szakember.

A zsírok összetételét nézve, a telítetlen zsírsav tartalmuk körülbelül 48%, amely ugyanannyi, mint az olívaolajé. 11%-ban többszörösen telítetlen zsírsavakat is tartalmaznak, omega-3 és omega-6 zsírsavak kombinációjában. A zsírokra szükség van bizonyos vitaminok és ásványi anyagok felszívódásához, a sejteket kívülről határoló sejthártya kialakulásához, az izommozgáshoz, a véralvadáshoz, ráadásul a sertészsír hatalmas mennyiségű D-vitamint is tartalmaz, ha a sertést szabadban tartják, tette hozzá dr. Veroslava Stanković. A D-vitamin gátolja a fertőzések- és autoimmun betegségek kialakulását. Megtalálható minden olyan táplálékkiegészítőben, amelyet a betegeim kezelésében használok. A sertészsír egészséges és szükséges az étrendben, jobb, mint a lazac. A világon vásárolt lazacok nagy része „hamis”. Csak az alaszkai lazac az igazi és sokkal drágább. A lazacot úszómedencékben tenyésztik és mesterségesen táplálják - részletezte dr. Vojislav Perišić.

sertés
zsír
lazac

Most

12:13, Frissítve: 12:18

Vakcinakarácsonyfa - már ilyen is van

Nem mindennapi karácsonyfát állítottak fel Románia egyik legnagyobb oltópontján. A fa három méter magas és körülbelül 19 000 üres koronavírus elleni oltóanyagos üvegből áll.

Népszerű