Ugrás a tartalomra
bolygó
Pixabay

Stephen Hawking szerint az emberiségnek 600 éve maradt a Földön

2017-11-10
11:28
2017-11-10
13:25
Forrás
origo.hu
A világhírű fizikus szerint korunk két legnagyobb problémája a robbanásszerűen növekvő népesség és az emberiség csillapíthatatlan energiaéhsége.

Amennyiben ezen a két tényezőn nem tudunk változtatni, akkor 600 éven belül lakhatatlanná válik a Föld. Hawking úgy véli, egyedül úgy maradhatunk fenn, ha elhagyjuk a bolygót és egy másik otthont keresünk magunknak. A legközelebbi csillagrendszer, a 4,37 fényévre található Alfa Centauri pont ideális hely lenne a tudós szerint. Éppen ezért létfontosságú az emberi űrutazást lehetővé tévő projektek finanszírozása - véli a szakember.

Stephen Hawking
föld
bolygó
emberiség

Most

22:31

Lövöldözés volt egy texasi iskolában

A lövöldözés helyi idő szerint nyolc óra előtt tört ki a Dallastól valamivel délebbre fekvő Italy település középiskolájában. A diákokat nem sokkal később evakuálták az épületből.

Népszerű

Királyi esküvő Belgrádban

Örök hűséget fogadott egymásnak Sándor szerb trónörökös fia, Fülöp Karađorđević és Danica, a neves szerb festőművész, Milan Marinković leánya.
MondoCON jelmez

Így nézett ki a téli MondoCON a Hungexpón

Első ízben rendezték meg a Star Wars jelmezversenyt, amelyet a filmbeli karakterek bőrébe bújó cosplayerek számára rendeztek. A zsűriben volt a Szerbiából érkezett Isidora Vlasak "Ferasha" is.