Ugrás a tartalomra
Pixabay

Szabad a digitális magánélet Szerbiában

2020.01.16
09:52
2020.01.16
10:00
Forrás
Tanjug
Egyike vagyunk azon országoknak, ahol a legkevésbé cenzúrázzák az internetet.

Elemzők 181 ország internetműködését vizsgálták meg. Arra voltak kíváncsiak, hol a legszigorúbb az internetkorlátozás, és mely országok lakosai élvezhetik a leginkább az online szabadságot. Megnézték, hol korlátozzák a torrentletöltést, a pornográf tartalmakat, a politikai megjelenést vagy a közösségi média használatát. Szerbiában kizárólag a torrenttartalmak letöltése korlátozott. A legkisebb internetcenzúrával rendelkező országok - Szerbia mellett - még: Horvátország, Málta, Szlovákia és Svájc. Ahol pedig a legnagyobb az internet ellenőrzése, illetve korlátozása: Észak-Korea. Ott minden szinten és témában ellenőrzik az internethasználatot. Kínában és Oroszországban sincs online szabadság, vagyis az emberek nem élhetnek szabad digitális magánéletet.

digitális
internet
internetszabadság
cenzúra
online
Észak-Korea

Kapcsolódó tartalmak

Most

08:39, Frissítve: 08:44

Ma még napos, holnap esős

Borongós és napos időszakok válthatják egymást térségünkben ma. Csak délután alakulhat ki gyenge eső helyenként.
07:59

Meghalt a bükki füvesember

94 éves korában meghalt Szabó György, a bükki füvesember. A gyógyteáiról és gyógynövényes cseppjeiről ismert bükki füvesember saját otthonában hunyt el.
21:55, Frissítve: 07:55

Incidens Koszovó északi részén

Tüntetés és lövöldözés volt Koszovó északi részén. Ma reggel pedig egy kézigránátot hatástalanítottak az illetékesek a választási bizottság irodájában, Észak-Mitrovicában. Sérültekről nincs hír.

Népszerű

Kedvezményt kapott, aki észszerűen fogyasztott

Sokan kétkedve fogadták a hírt, hogy amennyiben takarékoskodnak az árammal, októbertől kedvezményt kaphatnak a fogyasztásukra. Az októberi villanyszámlák megérkeztek, és kiderült, érdemes volt-e spórolni.