Ugrás a tartalomra
Pixabay

Szabad a digitális magánélet Szerbiában

2020.01.16
09:52
2020.01.16
10:00
Forrás
Tanjug
Egyike vagyunk azon országoknak, ahol a legkevésbé cenzúrázzák az internetet.

Elemzők 181 ország internetműködését vizsgálták meg. Arra voltak kíváncsiak, hol a legszigorúbb az internetkorlátozás, és mely országok lakosai élvezhetik a leginkább az online szabadságot. Megnézték, hol korlátozzák a torrentletöltést, a pornográf tartalmakat, a politikai megjelenést vagy a közösségi média használatát. Szerbiában kizárólag a torrenttartalmak letöltése korlátozott. A legkisebb internetcenzúrával rendelkező országok - Szerbia mellett - még: Horvátország, Málta, Szlovákia és Svájc. Ahol pedig a legnagyobb az internet ellenőrzése, illetve korlátozása: Észak-Korea. Ott minden szinten és témában ellenőrzik az internethasználatot. Kínában és Oroszországban sincs online szabadság, vagyis az emberek nem élhetnek szabad digitális magánéletet.

digitális
internet
internetszabadság
cenzúra
online
Észak-Korea

Most

09:58, Frissítve: 11:36

Útlezárások több városban és településen

Újabb útlezárás van Szabadkán is, és várható az egész nap folyamán a gazdák elmondása szerint. Amennyiben időközben kedvező döntést hoznak az illetékesek, akkor felhagynak az útlezárással.
09:00

Kezdődik az egyezkedés a minimálbérről

Augusztus 15-től szeptember 15-ig van idejük megbeszélni a minimálbér emelésének mértékét a szakszervezeteknek és a munkáltatóknak. Ha addig nem születik döntés, a kormány fogja azt meghatározni.
07:10, Frissítve: 10:03

Összmagyar Egyetemista Tábor 2022

Háromszáz magyar egyetemista érkezik a Kárpát-medencéből és a nagyvilág diaszpóraközösségeiből a Rákóczi Szövetség egyetemistatáborába, Magyarországra. A Sátoraljaújhelyen megrendezésre kerülő táborban vajdasági diákok is képviseltetik magukat.

Népszerű