Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Szunyog Tibor

Szalonnavásárt tartottak Ferenchalmon

2020-02-21
18:42
2020-02-21
18:49
Forrás
Pannon RTV
Az eseményen húsfeldolgozással foglalkozó magánszemélyek és vállalatok állították ki portékájukat. A bírálóbizottság 300 szalonnaminta közül választotta ki a legjobbat.

Szerbia minden tájáról érkeztek kiállítók a rendezvényre, akik a szalonna mellett nagyon sok szárított, füstölt hústerméket is kínáltak.

Becsei Mihály: „A mangalica szalonnát nagyon szeretjük. Tepertőt és húsvétra való sonkát keresünk.”

A hentesüzletek jellemzően időről időre új termékekkel jelentkeznek, így próbálják fenntartani a versenyt az iparágban.

Erős Klára, hentes, Pancsova: „A Fruška gorai szalámi az új termékünk. Ez őrölt paprikával és borssal készül. Nagyon finom.”

A közismertebb dél-bánáti húsfeldolgozó üzemek rendszeresen jelen vannak a ferenchalmi eseményen.

Papp Péter, hentes, Székelykeve: „Legelső az, hogy jó forgalom legyen, második, hogy persze, többen lássák a standunkat, többen próbálják ki a termékeinket.”

A szervezők szerint kezdetben 500 látogatója volt a vásárnak, idén 20-25 ezer látogatót vártnak naponta.

Bogdanović Branislava, szervező, Ferenchalom: „Nagyon fontos turisztikai attrakció mind a ferenchalmiak, mind pedig az önkormányzat, sőt egész Szerbia számára. Mindez azért, mert egyszerűen mi vagyunk az első rendezvény, amely egy ilyen programmal rendelkezik, ahol az emberek helyi termékeket vásárolhatnak, és élvezhetik az ízeket.”

A rendezvény érdekessége volt, hogy a legnagyobb tábla szalonna Nagykikindáról érkezett és több mint 30 kilogrammos volt.

Ferenchalom
Szalonna Fesztivál

Most

Népszerű

Ezek a koronavírus tünetei

A Covid-19 koronavírus-fertőzés tünetei kezdetben emlékeztetnek a megfázásra. Ezek a hőemelkedés, torokfájás, tüsszögés, köhögés és nehéz légzés, gyengeség.