Ugrás a tartalomra
Pixabay/violetta

Szennyező luxushajók

2019-06-11
09:48
2019-06-11
17:40
Forrás
Euronews
Mindenki az autók okozta légszennyezésről beszél, pedig a tengerjáró hajók sokkal több káros anyagot bocsátanak ki.

Az utóbbi időben egyre népszerűbb a tengerjáró hajókon való üdülés, azonban a turizmus ezen fajtája hatalmas légszennyezéssel jár együtt. Az Európai Közlekedési és Környezetvédelmi Szövetség adatai szerint, ha egyedül a legnagyobb ilyen luxusutakat ajánló céget nézzük, akkor csak annak a hajói tízszer annyi szennyeződést bocsátanak ki, mint az Európában közlekedő 260 millió autó összesen. A legszennyezettebb kikötők listáját Barcelona vezeti, de szorosan ott vannak mögötte más spanyol, illetve olasz városok is. Az európai fővárosok közül Lisszabon a legérintettebb, évente 115 monstrum fut be a kikötőjébe. A portugál partoknál a hajók által okozott légszennyezettség 86-szor magasabb, mint az országutakon.

tengerjáró hajó

Most

21:05

Civil Akadémia először a határon túl

Első alkalommal rendeztek meg határon túli városban Civil Akadémiát. A Civil Összefogás Fórum és a Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány szabadkai előadására a belépés ingyenes volt.
15:28, Frissítve: 20:02

Hadivásár Belgrádban

Megkezdődött a Partner 2019. elnevezésű, fegyvereket és katonai felszereléseket felvonultató nemzetközi vásár Belgrádban.

Népszerű

Gyilkosság és öngyilkosság Péterrévén

Vadászpuskával megölt egy nőt, majd magával is végzett egy férfi hétfőn Péterrévén. A mojbecej portál nem hivatalos értesülései szerint a férfi valószínűleg a nő férje volt.