Ugrás a tartalomra
Pixabay/violetta

Szennyező luxushajók

2019-06-11
09:48
2019-06-11
17:40
Forrás
Euronews
Mindenki az autók okozta légszennyezésről beszél, pedig a tengerjáró hajók sokkal több káros anyagot bocsátanak ki.

Az utóbbi időben egyre népszerűbb a tengerjáró hajókon való üdülés, azonban a turizmus ezen fajtája hatalmas légszennyezéssel jár együtt. Az Európai Közlekedési és Környezetvédelmi Szövetség adatai szerint, ha egyedül a legnagyobb ilyen luxusutakat ajánló céget nézzük, akkor csak annak a hajói tízszer annyi szennyeződést bocsátanak ki, mint az Európában közlekedő 260 millió autó összesen. A legszennyezettebb kikötők listáját Barcelona vezeti, de szorosan ott vannak mögötte más spanyol, illetve olasz városok is. Az európai fővárosok közül Lisszabon a legérintettebb, évente 115 monstrum fut be a kikötőjébe. A portugál partoknál a hajók által okozott légszennyezettség 86-szor magasabb, mint az országutakon.

tengerjáró hajó

Most

Népszerű

Párját ritkító menyegző volt Palicson

Vidékünkön ma már ritkaságszámba megy az ősi zsidó hagyomány szerinti esküvő. Ezért is volt látványos és párját ritkító a pénteken Palicson megtartott menyegző.

Halálos baleset Ásotthalomnál

Halálos autóbaleset történt Ásotthalom közelében ma hajnalban, az 55-ös főúton - közölte a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon.