Ugrás a tartalomra
Pixabay/blickpixel

A szereteten kívül más is elárasztja a világot karácsonykor

2020.12.15
13:47
Forrás
www.elobolygonk.hu
A karácsonyi időszakban a legtöbb országban az ajándékozások, a dekoráció és a megnövekedett számú bevásárlások miatt jelentősen nő a hulladék mennyisége.

Tovább ront a körülményeken az is, hogy a pandémiás helyzet és a korlátozások miatt idén az ajándékok beszerzésétől a karácsonyi nagybevásárlásig szinte minden a digitális térben zajlik, ami az általában feleslegesen nagy és legtöbbször nem környezetkímélő csomagolásoknak köszönhetően tovább növeli a hulladék mennyiségét. A plasztik csomagolásokból évente így is mintegy 315 500 tonna keletkezik Magyarországon. Az Egyesült Államokban például 25%-kal több szemetet dobnak ki hálaadás és újév között, mint az év bármely más időszakában, ami 25 millió tonna többlethulladékot jelent az ország számára. Az Egyesült Királyságban termelődő szemét mennyisége is jelentősen, 30%-kal nő a karácsonyi időszakban. Magyarországon megközelítőleg 15%-kal keletkezik több papírhulladék karácsony és szilveszter környékén.

karácsony
ajándékok
ajándékcsomag
ajándék
papír
pandémia

Most

22:03, Frissítve: 22:33

Fejlesztések Csóka községben

Naperőmű Egyházaskér határában, turisztikai, rekreációs és sportolási célú horgásztó Feketetón - csak néhány, azon beruházások közül, amelyek a következő időszakban megvalósításra kerülnek Csóka községben.
20:29, Frissítve: 21:57

Oroszok Tavankúton is

Már nem csak Belgrádban, Újvidéken vagy Szabadkán, hanem a környező falvakban is vásárolnak ingatlanokat az Oroszországból ideérkező családok. Tavankúton, Hajdújáráson és Királyhalmon is érdeklődnek az olcsóbb házak iránt.
18:52, Frissítve: 21:56

Elindult a szerbiai e-Agrar portál

A termelők az online felületen módosíthatják gazdaságuk adatait, megújíthatják az előző évben leadott információkat, de a támogatások igénylésére is itt lesz lehetőség.

Népszerű

Mától igényelhető a nyugdíjas kártya

A Köztársasági Nyugdíj- és Rokkantbiztosítási Alap kirendeltségeiben vagy elektronikus úton mától lehet igényelni a nyugdíjas kártyát, amely azonosításra szolgál bizonyos kedvezményekre való jogosultság érvényesítésekor.