Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Szibériai szil csemetéket ültettek az újvidéki Petőfi Sándor MMK udvarában

2021.03.30
16:58
2021.03.30
19:38
Forrás
Pannon RTV
Faültetési akciót indított a Vajdasági Magyar Szövetség Ifjúsági Fóruma. "A mi környezetünk - a mi jövőnk" elnevezésű program célja a vajdasági települések zöldterületeinek növelése, illetve újak kialakítása.
Pannon RTV

Az akcióhoz a Vajdaság Erdei Közvállalat szolgáltatott 1400 darab szibériai szilfát, amelyek Vajdaság 11 önkormányzatában lesznek elültetve. Ma az újvidéki Petőfi Sándor Magyar Művelődési Központ udvarában került sor az ültetésre.

Ódri Norbert, a VMSZ Ifjúsági Fórumának alelnöke: „Ez egy olyan szimbolikus akció, amely során annyi facsemete kerül elültetésre Vajdaság egész területén, amennyi magyar elsős diákot várunk ősztől. Ennek a programnak több motívuma és jellemzője is van. Az egyik az, hogy rámutassunk a vajdasági magyar diákok, elsősök számának fontosságára, a másik párhuzamosan ezzel pedig az, hogy jobban odafigyeljünk, illetve felhívjuk a figyelmet a környezetvédelemre.”

VMSZ Ifjúsági Fórum
faültetés
Ódri Norbert

Most

14:47, Frissítve: 16:38

Tejbajok

Egyre kevesebb a fejőstehén, és egyre több a probléma a tejjel Szerbiában.

Népszerű

Meghalt egy féléves gyermek

A kuršumlijai Egészségügyi Központ sürgősségi osztályára vitték be, életjelek nélkül volt. A gyermeket előző nap megvizsgálták ebben az egészségügyi intézményben, ahol az illetékesek szerint megfelelő terápiát írtak elő.

Szabadka legendás diszkói

Largo, Aquarius, Lezonit, Amfora, Mladost, Hacienda… Legendás hírű szabadkai szórakozóhelyek a 1970-es és 80-as évekből, amikor még mindenki táncolt.