Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Szibériai szil csemetéket ültettek az újvidéki Petőfi Sándor MMK udvarában

2021.03.30
16:58
2021.03.30
19:38
Forrás
Pannon RTV
Faültetési akciót indított a Vajdasági Magyar Szövetség Ifjúsági Fóruma. "A mi környezetünk - a mi jövőnk" elnevezésű program célja a vajdasági települések zöldterületeinek növelése, illetve újak kialakítása.
Pannon RTV

Az akcióhoz a Vajdaság Erdei Közvállalat szolgáltatott 1400 darab szibériai szilfát, amelyek Vajdaság 11 önkormányzatában lesznek elültetve. Ma az újvidéki Petőfi Sándor Magyar Művelődési Központ udvarában került sor az ültetésre.

Ódri Norbert, a VMSZ Ifjúsági Fórumának alelnöke: „Ez egy olyan szimbolikus akció, amely során annyi facsemete kerül elültetésre Vajdaság egész területén, amennyi magyar elsős diákot várunk ősztől. Ennek a programnak több motívuma és jellemzője is van. Az egyik az, hogy rámutassunk a vajdasági magyar diákok, elsősök számának fontosságára, a másik párhuzamosan ezzel pedig az, hogy jobban odafigyeljünk, illetve felhívjuk a figyelmet a környezetvédelemre.”

VMSZ Ifjúsági Fórum
faültetés
Ódri Norbert

Most

11:20

Folyamatos az oltás Szabadkán

Ahogy egész Szerbiában, úgy Szabadkán is folyamatosan zajlik a koronavírus elleni oltások felvétele. Vasárnap előzetes bejelentkezés nélkül a Pfizer, a Sinopharm és a Szputnyik vakcinával folyt az oltakozás a szabadkai új városházán lévő oltóponton.
10:38, Frissítve: 11:12

Már 742 ezren kaptak oltást az akcióhéten Magyarországon

Rendkívül sikeresnek értékelte a magyarországi oltási akcióhetet a Dél-pesti Centrumkórház infektológus főorvosa, aki a koronavírus-járvány további hullámainak megelőzése érdekében újból arra sürgetett mindenkit, hogy vegye fel a vírus elleni oltást.

Népszerű