Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Szibériai szil csemetéket ültettek az újvidéki Petőfi Sándor MMK udvarában

2021.03.30
16:58
2021.03.30
19:38
Forrás
Pannon RTV
Faültetési akciót indított a Vajdasági Magyar Szövetség Ifjúsági Fóruma. "A mi környezetünk - a mi jövőnk" elnevezésű program célja a vajdasági települések zöldterületeinek növelése, illetve újak kialakítása.
Pannon RTV

Az akcióhoz a Vajdaság Erdei Közvállalat szolgáltatott 1400 darab szibériai szilfát, amelyek Vajdaság 11 önkormányzatában lesznek elültetve. Ma az újvidéki Petőfi Sándor Magyar Művelődési Központ udvarában került sor az ültetésre.

Ódri Norbert, a VMSZ Ifjúsági Fórumának alelnöke: „Ez egy olyan szimbolikus akció, amely során annyi facsemete kerül elültetésre Vajdaság egész területén, amennyi magyar elsős diákot várunk ősztől. Ennek a programnak több motívuma és jellemzője is van. Az egyik az, hogy rámutassunk a vajdasági magyar diákok, elsősök számának fontosságára, a másik párhuzamosan ezzel pedig az, hogy jobban odafigyeljünk, illetve felhívjuk a figyelmet a környezetvédelemre.”

VMSZ Ifjúsági Fórum
faültetés
Ódri Norbert

Most

21:35, Frissítve: 21:45

Spanyolország a világbajnok!

Spanyolország 6–5-re megnyerte az ötméterespárbajt, így övék a világbajnoki cím! A budapesti világbajnokságon a férfi vízilabdatorna címvédője, Olaszország ötméteresekkel kapott ki a fináléban.
20:07, Frissítve: 20:21

Sainz pályafutása első futamgyőzelmét aratta

Carlos Sainz Jr., a Ferrari spanyol versenyzője nyerte a vasárnapi Forma-1-es Brit Nagydíjat Silverstone-ban, amely a rajt utáni hatalmas baleset miatt egyórás kényszerszünetet követően folytatódott.

Népszerű

Apa és négy gyerek – segítsünk a Vranka családnak

Segítségre szorul a szabadkai Vranka család. Az apa egyedül neveli négy gyermekét. A szerény körülmények között élő öttagú családnak leginkább élelmiszerekre, tisztálkodási szerekre, valamint építőanyagokra lenne szükségük.