Ugrás a tartalomra
Pixabay/kakuko/illusztráció

Takarítják az óceánt

2019-10-07
18:31
Forrás
Sokszínű Vidék
Működik és sikeresen gyűjti a hulladékot a System 001/B nevű rendszer, melyet a 25 éves Boyan Slat fejlesztett ki - jelentette be szerdán az Ocean Cleanup.

Egy évnyi tesztelés után sikerült egy olyan rendszert kifejleszteniük, ami az óceán természeti erejét felhasználva passzívan befogja és tömöríti a műanyaghulladékot. A rendszer nemcsak a halászhálókat és a látható műanyaghulladékokat gyűjti be, hanem az akár egy milliméter nagyságú mikroműanyagokat is. Ezzel a fejlesztéssel sikerült kifejleszteniük azt a koncepciót, amit először Boyan Slat vázolt fel még 2012 októberében. A következőkben a System 002 típusú rendszer kifejlesztése a cél, amely képes lesz tartósabb ideig begyűjteni az óceáni műanyaghulladékot, amit aztán a szárazföldre szállítanak és újrahasznosítanak. Ez mind a tesztek és a tervezéstől függ.

óceán
műanyag
szemét
mikroműanyag

Kapcsolódó tartalmak

Most

Népszerű

Fegyveres bankrablás Szabadkán

Fegyveres bankrablás történt ma reggel Szabadkán. Senki sem sérült meg. Az álarcos elkövető a Dimitrije Tucović, közismertebb nevén a Borovo utcájában lévő Postatakarékot rabolta ki.