Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Dragan Miljanić

Természetismereti vetélkedő Újvidéken

2021.05.21
17:00
2021.05.21
20:21
Forrás
Pannon RTV
Kis Fürkész címen természetismereti és természetvédelmi vetélkedőt tartottak az újvidéki Apáczai Diákotthonban. Vajdasági általános iskolák 3-4-5. osztályos diákjai mérték össze tudásukat.
Pannon RTV/Dragan Miljanić

A döntőbe 12 háromfős csapat jutott. A vetélkedő célja a környezettudatos életmód támogatása és a fenntartható életmód bevezetése a gyerekek körében. A vetélkedő az egész Kárpát-medencére kiterjed, de a járványügyi helyzet miatt idén csak környékbeli iskolák voltak jelen. A verseny a Vajdasági Magyar Pedagógusok Egyesületének és a Somosi Környezetnevelési Központ szervezésében valósult meg.

Pannon RTV/Dragan Miljanić

Molnár Zoltán, elnök, Somosi Környezetnevelési Központ: „Az alapötlet az 2004. környékén született meg a kis falunkban, Somoskőújfalun, azzal a céllal, hogy nagyon sok környezetvédelmi vetélkedő volt már addig is, de egy se volt olyan, hogy a terepre is ki kellett menni a gyerekeknek. Nagyon gyorsan híre ment, és nagyon sok csapat jelezte, hogy szeretne bekapcsolódni, úgyhogy 2010-re már úgymond nemzetközivé nőtte ki magát. Ez annyit jelent, hogy a határon túli magyar csapatok is bekapcsolódhattak a versenybe.”

természetvédelem
természetismeret
Kis Fürkész
Molnár Zoltán

Most

17:04, Frissítve: 17:27

Olyan olcsó a tej, hogy a tejtermelők feladják

Míg a kenyér, a hús, a zöldségfélék és a gyümölcs ára nőtt, addig a tej és a tejtermékek ára maradt a régi már huzamosabb ideje. Az üzemanyag és a takarmány pedig folyamatosan drágul - panaszolják a tejtermelők.

Népszerű

Négy új pályázatot írt ki a tartomány

Az elsővel a női többségi tulajdonban lévő és nők által vezetett vállalkozásokat támogatják - mondta a Közügyek műsorában Pelt Ilona tartományi gazdasági és idegenforgalmi segédtitkár.