Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Első alkalommal tartották meg a Tiszai Hal Napja rendezvényt Adán

2018-08-26
21:26
2018-08-26
21:38
Forrás
Pannon RTV
A halételek főzőversenyére Romániából, Szlovákiából, Ukrajnából, Magyarországról és Szerbiából is érkeztek résztvevők.

A legtöbben hagyományos fogásokat készítettek, mint a halászlé. A versenyzők között, azonban akadtak olyanok is, akik disznósággal keverték a halfogásokat. Horváth Sándor, versenyző, Tiszaújváros, Magyarország: „Egy saját étellel készültem. Bőrén sült fogasfilét készítek, mangalica sonkába tekert zöld spárgával és kéksajtos mártással. Számomra ez a recept már bizonyított egy magyarországi versenyen, és az itteni zsűrinek is szeretném megmutatni.”

Az Adica Üdültetési Közvállalat rekreációs parkjában az esős idő ellenére a késő délelőtti órákban a bográcsok többségében már rotyogott a halászlé. A Tiszai Hal Napján több mint 130 versenyző tehette próbára a főzőtudományát. A versenyzők által készített fogásokat tizenkét tagú zsűri értékelte. Tógyer Gyula, zsűritag, Tiszai Hal Napja, Ada: „A halételeket a főtt hal a színe, íze, ízvilága, a tálalási módja és a benne lévő halaknak a minősége fogja meghatározni.”

A versenyen főtt, sült és párolt halból készül fogásokkal is neveztek a Tisza-menti településekről érkezők. Ősz Szabó Imre, főkoordinátor, Tiszai Hal Napja, Ada: „Adán volt korábban is halászléfőző-verseny, de az a rendezvény kezdett kimerülni. Szerettük volna, ha az emberek szélesebb skálában gondolkodnak a hallal kapcsolatban. Úgy érezzük, hogy sikerrel fogunk járni, mert már most több mint száz csapat bejelentkezett.”

A főkoordinátor hozzátette, a rendezvény célja a tiszai hal népszerűsítése.

tiszai hal
hal
főzés
verseny
Ada

Most

Népszerű