Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Edvárd

Tizenegy beteg van lélegeztetőgépen Magyarországon

2021.07.20
11:01
2021.07.20
11:07
Forrás
koronavirus.gov.hu
25 új koronavírusos fertőzöttet igazoltak és elhunyt 2 beteg Magyarországon. A beoltottak száma több mint 5 millió 573 ezer fő, közülük valamennyivel több mint 5 millió 311 személy már a második oltását is megkapta.

Az aktív fertőzöttek száma 35 421. Kórházban 77 koronavírusos beteget ápolnak, közülük 11-en vannak lélegeztetőgépen.

Magyarország a teljes átoltottságot tekintve második az Európai Unióban, így járványügyi szempontból továbbra is az egyik legbiztonságosabb ország – közölte a koronavirus.gov.hu kormányzati portál.

Ugyanakkor a vírus delta mutánsa több európai országban erősen terjed, ezért arra kérnek mindenkit, hogy oltassa be magát.

A megelőzésért az operatív törzs újabb intézkedéseket hozott, így Európában elsőként augusztus 1-jétől lehetővé válik a harmadik oltás beadatása mindenkinek - emelték ki, hozzátéve: az átoltottság növeléséért a még be nem oltott időseket személyesen is felkeresik majd, iskolakezdés előtt pedig minden oktatási intézményben elérhető lesz az oltás.

Közölték azt is: továbbra is folyamatosan lehet regisztrálni a www.vakcinainfo.gov.hu honlapon, az érvényes regisztrációval rendelkezők pedig az interneten is foglalhatnak időpontot az oltásra a www.eeszt.gov.hu honlapon. A regisztráltak száma 5 millió 493 ezer, és 94 százalékuk már meg is kapta az oltást - fűzték hozzá.

Magyarország
koronavírus
koronavírus-járvány
védőoltás

Most

Népszerű

Gyengülnek a Föld „életjelei”

A Föld „életjeleinek” gyengülésére figyelmeztetett a BioScience című szaklapban megjelent cikkben a világ több mint tízezer vezető kutatója.