Ugrás a tartalomra
Illusztráció (Pixabay/Pexels)

Tizennyolc napig a vadonban

2020-05-27
13:19
Forrás
hirado.hu
Tizennyolc nap után találtak meg élve két túrázót az új-zélandi Kahurangi Nemzeti Park vadonjában.

A túrázók május 9-én indultak útnak, és öt nap múlva kellett volna visszatérniük. Egyik ismerősük kilenc napra rá jelentette az eltűnésüket. Felkutatásukra öt túraszakértő, három keresőkutyás csoport és két mentőhelikopter indult. A rossz időjárás miatt egy mentőhelikopter csak szerdán, tizennyolc nap után talált rá az eltévedt párra. A túrázók csak kisebb sérüléseket szenvedtek. A 4520 négyzetkilométer kiterjedésű terület annak idején a sokak által ismert Gyűrűk Ura filmtrilógia egyes jeleneteinek is helyszínéül szolgált.

Új-Zéland

Most

16:18, Frissítve: 16:27

Újra vesztegzár alatt van Melbourne

Az intézkedés mintegy ötmillió ausztráliai lakost érint, az emberek csak munkába, iskolába, bevásárolni vagy orvosi vizsgálatra mehetnek, egyébként az otthonukban kell tartózkodniuk.

Népszerű

Megtalálták csantavéri kisfiút

Este fél nyolc körül előkerült a ma délután Csantavéren eltűnt kisfiú. Réti Dénes jól van, a szülei köszönik a segítséget a fiú felkutatásában.

Vučić: holnap döntenek a szigorításokról

Aleksandar Vučić szerb elnök ma délután is sajtótájékoztatót tartott. Elmondta, hogy a járványügyi helyzettel kapcsolatban a konkrét intézkedésekről holnap döntenek.

302 új eset és 5 áldozat Szerbiában

5 személy vesztette életét a koronavírus szövődményeinek következtében Szerbiában az elmúlt 24 órában, és 302 újabb fertőzöttet regisztráltak. Cikkünk folyamatosan frissül.