Ugrás a tartalomra
tölcséres gramofon

Tízezer antik tárgy a Régi Mesterségek Házában

2017-08-13
00:47
2017-10-04
12:20
„Ismerkedés a régi mesterségekkel” címmel tárlatvezetést tartott a zentai Régi Mesterségek Háza. Az eseményen résztvevők több mint 10 ezer antik tárgyat tekinthettek meg.

A résztvevők 20 régi mesterség használati tárgyait ismerhették meg közelebbről. A tárlatvezetés alkalmával motorkerékpárokat, egykori szerszámokat, használati és dísztárgyakat szemlélhettek, és egy régi gramofon szolgáltatott zenét.

A résztvevők érdekesnek találták a rendezvényt. Detki Eleonóra, résztvevő, Zenta: „Nem láttam még ilyen régi eszközöket. Tehát egyrészt engem is érdekelt, másrészt pedig gondoltam a kisgyerekemre.”

A nyílt nap remek lehetőséget adott arra, hogy népszerűsítsék a Régi Mesterségek Házát - mondta Pecze Tamás, a Régi Mesterségek Háza Civil Szervezet elnöke: „Továbbá ez volt az első hivatalos cselekedetünk mint Polgárok Egyesülete, tehát most tudtuk először kihasználni a pályázati forrásokat, és jogi úton is aktiválni magunkat.”

A Régi Mesterségek Háza vasárnap is díjmentesen látogatható.

zenta
Régi Mesterségek Háza
Pecze Tamás

Most

12:57, Frissítve: 13:43

Megjelent A 100 leg... céglista

A Szerbiai Kőolajipari Vállalat volt a legnyereségesebb 2016-ban, a Szerbiai Villanygazdaság a legnagyobb, a Bambi konszern kapta a legjobb minősítést az országban.
12:46, Frissítve: 12:57

Nem haladnak megfelelően a Brexit-tárgyalások

Az eddigi haladás nem elég ahhoz, hogy tovább lehessen lépni a jövőbeli kapcsolatok kérdéseit érintő második tárgyalási szakaszra - mondták pénteki brüsszeli találkozójukon a bennmaradók.

Népszerű

Királyi esküvő Belgrádban

Örök hűséget fogadott egymásnak Sándor szerb trónörökös fia, Fülöp Karađorđević és Danica, a neves szerb festőművész, Milan Marinković leánya.
Ludasi Betyárnap

Betyárnapot tartanak ma Ludason

A helyi közösség szervezésében idén már nyolcadik alkalommal tartják meg a hagyománnyá vált lovas játékokat, amelynek keretében főzőversenyt is szerveznek.