Ugrás a tartalomra
Flickr/Kyle Bedell

Több ezer ritka teknőst mentettek meg Madagaszkáron

2018-05-05
09:07
2018-05-05
09:14
Forrás
hirado.hu
Az állatokat kiszáradva és éhesen találták egy madagaszkári házban.

A sugaras teknősök – amelyeket a kereskedők csodálatos színű, sugarasan felosztott páncéljuk miatt tartanak - annyira ki voltak száradva, hogy sokukat hetekig kellett vízben áztatni – mondta el a New York-i székhelyű Wildlife Conservation Society illetékese. Másokba rehidratáló folyadékot fecskendeztek, antibiotikummal és fájdalomcsillapítókkal kezelték őket – közölte Susie Bartlett.

A rendőrség a múlt hónapban egy házban bukkant a hüllőkre, három embert őrizetbe vettek, és kérték a szakemberek segítségét. Néhány teknős elpusztult, de a többiek állapota javult. Egyelőre nem fogják visszaengedni őket a természetbe, mert attól tartanak, hogy vadorzók ismét begyűjtik őket.

A Természetvédelmi Világszövetség vörös listáján a „kihalástól közvetlenül veszélyeztetett” kategóriába sorolt sugaras teknőst Ázsia egyes térségeiben házikedvencként tartják, máshol viszont ínyenc falatokként kerülnek asztalra éttermekben.

Madagaszkár
sugaras teknős

Most

Népszerű

Mi a hosszú élet titka?

Az adai Krizsán Ferencet századik születésnapján látogatta meg stábunk. Arra voltunk kíváncsiak, hogy szerinte mi a hosszú és boldog élet titka.